El gran i dolç potencial dels torroners de Xixona

La 15a Fira de Nadal de Xixona continua al llarg d’aquest cap de setmana amb innombrables activitats

El gran i dolç potencial dels torroners de Xixona
El certamen aconsegueix cada any xifres rècord de visitants.

Xixona ha inaugurat aquesta setmana la seua quinzena Fira de Nadal, la gran mostra de torrons i dolços amb la qual arranca l’època nadalenca, i sent un referent cada vegada més potent en tot el territori, amb xifres rècord de visitants.

El dimarts va ser l’acte inaugural, en el qual va tindre especial protagonisme el jove xef Álex Cañada, finalista de Masterchef 11, que ja va estar en la localitat torronera al novembre amb motiu de la celebració del Dia del Torró, i que ha tornat per a inaugurar aquesta destacada cita i per a participar en diferents activitats –la programació completa es pot consultar en la pàgina web feriadenavidad.es–.

Cañada va afirmar sentir-se “molt agraït de ser ací. És un orgull per a la meua família i per a mi tornar a Xixona, estic com si estiguera a casa” i a més, va ser l’encarregat de tallar la cinta inaugural després de les intervencions de diferents autoritats i abans de fer el tradicional recorregut pel centenar d’expositors que omplin, fins demà a la vesprada, l’avinguda de la Constitució.

El dimarts va ser l’acte inaugural, en el qual va tindre especial protagonisme el jove xef Álex Canyada.

I és que, cal recordar que la Fira de Nadal manté enguany el format de sis dies de duració, sis dies replets d’innombrables activitats que complementen als citats expositors, en els quals també hi ha presència de comerços de la localitat o d’entitats socials.

Així mateix, per a enguany s’ha tornat a comptar amb un espai per a food trucks i atraccions infantils, a més d’haver ampliat les zones d’aparcaments i disposar d’un ‘trenet’ que recorre els principals carrers del municipi.

Per part seua, l’alcaldessa, Isabel López, va ser l’encarregada d’obrir l’acte inaugural, en el qual va assenyalar que la “Fira sona a nivell de tota Espanya, el lloc de Xixona viatja a diferents països gràcies al bon fer de segles i segles de tradició i a la gran faena de les empreses, empresaris i treballadors”.
També va fer referència a la “mostra de gran qualitat” que suposa que un torró estiga elaborat a Xixona i va fer una crida als visitants: “Xixona està oberta tot l’any”.

Així mateix, va al·ludir al necessari suport d’altres administracions perquè aquesta Fira siga una realitat, i al fet que aquest suport es mantinga any rere any.

El president de l’Associació d’Empresaris de Xixona (AEX) –entitat que coorganitza la Fira al costat de l’Ajuntament–, Alfonso Gutiérrez, va remarcar la gran qualitat del torró i dels gelats que hi ha en el municipi.

Finalment, la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, va posar l’accent en la repercussió i xifres econòmiques del sector torroner amb “una facturació rècord en 2022” i amb un “augment del 10% en la creació d’ocupació” i també a garantir el relleu generacional d’aquesta indústria amb l’FP dual amb la qual compta l’IES Xixona: “el relleu generacional anirà lligat a la formació, a la FP dual que vaig tindre la sort de conéixer amb la ministra d’Educació, Pilar Alegría. Vam ser coneixedores i conscients que Xixona, i la indústria, tenen un futur prometedor”.

Send this to a friend