El manteniment, aspecte clau a millorar segons els veïns de la Zona Nord

També fan al·lusió als diversos projectes que estan per executar

El manteniment, aspecte clau a millorar segons els veïns de la Zona Nord
Imatge recent de l’avinguda de la Hispanitat.

Un dels objectius de l’Associació de Veïns de la Zona Nord és fer d’intermediari entre els ciutadans i l’Ajuntament, a més d’exercir de megàfon a les queixes o reivindicacions que es consideren oportunes, i que des de fa ja un temps són molt similars pese al pas del temps. Algunes d’elles concerneixen de manera directa al consistori alcoià i altres estan molt relacionades amb la consciència ciutadana i el civisme.

Segons s’indica des de l’entitat veïnal, l’aspecte principal sobre el qual sol·liciten una millora és el manteniment: “els parcs estan abandonats”. Encara que aclareixen que fan al·lusió també als temes vinculats amb la jardineria en general o a l’estat de les voreres o el mobiliari.

DEMANDES SOBRE L’AVINGUDA HISPANITAT
L’avinguda de la Hispanitat centralitza gran part d’aquestes demandes, provinents de diferents àmbits, com reclamar una major assiduïtat en la poda dels arbres per a evitar que les copes aconseguisquen una elevada altura, i amb això, que els ‘estorninos pernocten’, com també en les tanques.

Sobre això últim apunten al fet que “no es passe per enmig de les tanques”, fent al·lusió tant a la ciutadania en general com també als treballadors dels establiments hostalers de la zona.

En aquesta línia proposen que, en un tram en concret de la citada avinguda es col·loque un nou pas de vianants: “el tram des de Luis Vives fins a General Prieto és molt gran, i en ser-ho, molta gent passa entre les tanques, es podria posar un pas de vianants en aqueixa zona” per a tractar d’evitar aqueix encreuament enmig de les tanques de l’avinguda.

També relacionat amb el civisme, assenyalen a la “cura del mobiliari” o al fet que no s’ocupe gran part de l’avinguda de la Hispanitat amb les taules dels establiments hostalers.

Sobre l’avinguda, fan referència a les lluminàries que estan col·locades en els passejos de vianants per a il·luminar-los de nit: “les que són de llum blanca enlluernen a les persones”, per la qual cosa consideren que “una llum més tènue” seria més adequada per a “no molestar a la vista”.

Apunten que, a causa de l’estat de la pròpia avinguda, en moltes zones “es fan ‘charcos’ quan plou”. Sobre aquest tema, afirmen que “per l’estat dels carrers hi ha hagut alguna caiguda”.

PROJECTES PENDENTS
Així mateix, fan al·lusió als diferents projectes que hi ha pendents d’executar en la Zona Nord, sent el més destacat la urbanització de la plaça Al-Azraq, així com cobrir l’auditori Amando Blanquer.

Sol·liciten celeritat a l’hora de dur a terme la rotonda d’accés de l’entrada nord, ja que consideren que amb aquesta obra “s’evitarien molts problemes i serviria per a organitzar el trànsit”.

D’altra banda, demanen que hi haja més contacte entre l’Ajuntament i les associacions de veïns i que “no vinguen només una vegada a l’any, per a estar més al dia del que passa” i més presència policial pels carrers, i no sols en vehicle, sinó també a peu, perquè es note es presencia i que això puga servir per a evitar uns certs comportaments incívics o vandàlics.

Send this to a friend