El MARQ ofereix un cap de setmana de portes obertes per a acomiadar l’exposició d’Etruscos

L'accés serà gratuït el dissabte 19 i el diumenge 20 de març en horari de 10 a 14 hores

Cap de setmana de portes obertes en el MARQ
La mostra està formada per 150 peces procedents de les més importants excavacions de l’antiga Etruria.

El Museu Arqueològic d’Alacant ha organitzat per a aquest cap de setmana jornades de portes obertes amb entrada gratuïta per a acomiadar l’exposició “Etruscos. L’alba de Roma”. La mostra internacional conclou la seua estada a Alacant després d’haver superat totes les expectatives de visitants des que es va inaugurar fa set mesos.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha convidat als alacantins i visitants “a conéixer en aquests últims dies una gran mostra que ens ha permés descobrir una de les grans civilitzacions que van poblar les costes del Mediterrani a través de valuosos objectes que recorren la seua història”. Parra ha agraït a més la col·laboració dels museus participants i de l’Ambaixada Italiana “per la seua contribució, gràcies a la qual aquesta exposició ha sigut un èxit avalat pel bon acolliment del públic”.

L’accés a Etruscos durant el dissabte 19 i el diumenge 20 de març serà gratuït i en horari de 10.00 a 14:000 hores, tots dos dies, en coincidir el dissabte amb la festivitat de San José. A més, i per a facilitar al màxim l’assistència, la visita serà lliure. Fins al divendres 18 de març, es podrà assistir de manera lliure o en grup però es recomana realitzar ho reserva prèvia des de l’enllaç https://www.marqalicante.com/etruscos/.

“Etruscos. L’alba de Roma” està formada per 150 peces procedents de les més importants excavacions de l’antiga Etruria, component la major mostra monogràfica exhibida a Espanya en l’última dècada sobre aquesta cultura. Inclou, a més, una selecció de peces originals del Museu Arqueològic Nacional de Florència (MAF) i del Museu Etrusc Guarnacci de Volterra que recorren la història de la civilització etrusca des dels seus orígens en el segle IX a. C. fins a la seua gradual absorció pels romans en el segle I a. C.

D’altra banda, la proposta incorpora material gràfic i didàctic que inclou projeccions audiovisuals, reproduccions en 3D i modernes eines interactives. Així mateix, i com a complement a la mostra internacional, ‘Petjades Etrusques a Alacant’ presenta un conjunt de 22 peces que recullen l’empremta d’aquesta antiga cultura itàlica en el territori alacantí revelant la importància dels rituals relacionats amb l’orfebreria i el vi en època ibèrica.

Send this to a friend