El MARQ última el muntatge de la seua exposició internacional ‘Dinasties’

Sobre els primers regnes de l'Europa prehistòrica, obri al públic aquest dimarts 26

El MARQ última el muntatge de la seua exposició internacional ‘Dinasties’
El president de la Diputació, Toni Pérez, testimoni directe dels últims retocs.

Després del pas de la reeixida mostra dels guerrers de Xi’an, el MARQ d’Alacant ultima les seues sales temporals per a acollir la nova exposició internacional de ‘Dinasties’, que tracta sobre els primers regnes de l’Europa prehistòrica, i obrirà les seues portes aquest dimarts 26 de març. La mostra inclou peces inèdites i obres mestres de l’Edat del Bronze, algunes de les quals s’exhibeixen per primera vegada a Espanya.

‘Dinasties’, que podrà visitar-se en el museu alacantí fins al 13 d’octubre, constitueix un ambiciós projecte amb prop de 500 objectes valuosos, entre els quals destaca una reproducció del Disc de Nebra i part del seu tresor. Es tracta de la primera representació coneguda de la volta celeste a Europa, inclosa en el Registre de la Memòria del Món de la UNESCO des de 2013.

Els objectes seleccionats, procedents de 20 museus i institucions de tota Europa, donen testimoniatge de l’aparició dels primers personatges ‘guerrers’, de l’evolució de les societats agrícoles i ramaderes com a fonaments dels primers estats, de les activitats extractives com la mineria i el desenvolupament d’oficis com la metal·lúrgia i l’orfebreria o de la constitució de les elits i el control ideològic de la societat.

Send this to a friend