El millor esportista 2023 es coneixerà el 12 d’abril

El nou format en l'elecció del premiat recull els mèrits de tot un any natural

El millor esportista 2023 es coneixerà el 12 d'abril

Abril no sols és el mes gran de les festes de Moros i Cristians, també ho serà per a l’esport de la nostra ciutat, ja que el divendres 12 és la data triada pel Centre d’*Esports per a conéixer el millor esportista 2023, després de l’important gir que s’ha donat a aquest lliurament en contemplar els mèrits de tot un any natural, alguna cosa que històricament no succeïa així.

D’aquesta manera, la Gala dels Premis de L’Esport deixa de convocar-se per a finals d’any –l’última edició va tindre lloc el 16 de desembre de 2022– i passa a celebrar-se en els primers mesos de l’any. Quan el Centre d’Esports va anunciar aquest canvi per a l’edició de 2023, va donar com a data el mes de febrer, però per qüestions de partides pressupostàries –el premi Juan Agudo Garat compta amb una dotació econòmica– es va haver de buscar un altre mes i finalment serà el 12 d’abril quan es donarà a conéixer al millor esportista de 2023, just la setmana d’abans de l’inici de les festes de Moros i Cristians.

Sens dubte, una data que res té a veure amb les habituals d’aquest lliurament, deixant així la foscor hivernal i la vespra de Nadal a la llum de la primavera alcoiana amb la Trilogia festera molt a la vora.

Un gir que permetrà al jurat triat per a decidir als dos premiats –millor esportista i millor promesa– recollir en les seues votacions els mèrits de tota una anualitat, evitant així episodis com el viscut en 2021, quan Gaizka Porras es va proclamar campió d’Espanya en la seua estrena en la categoria absoluta. en una competició que celebrada durant el pont de desembre d’eixe any.

Un fet sense precedents en el nostre esport que, no obstant això, no va poder recollir-se en l’edició d’eixe any dels Premis de L’Esport, ja que es va produir posteriorment a la reunió del jurat.

No va ser fins a l’any següent, quan es va tindre en compte, sent determinant en l’elecció de Gaizka Porras com a premi Juan Agudo Garat de 2022, això sí amb un any de retard.
Es tanca així un cicle per a obrir un altre, més d’acord amb la filosofia d’aquests premis, que reconeixen als millors d’una anualitat completa, com queda establit en les seues bases.

Send this to a friend