El ministre José Luis Escrivá assenyala que “a Ibi està el futur”

El ministre Escrivá assenyala que “a Ibi està el futur”
El ministre escolta el director d’AIJU durant la seua visita a l’institut tecnològic. F.T.

El ministre per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, José Luis Escrivá Belmonte, va assegurar, després de la visita realitzada a AIJU (Institut Tecnològic de Producte Infantil i Oci) d’Ibi, que entre totes les Administracions “hem d’impulsar aquest tipus d’entitats, perquè el futur del país és ací, a Ibi”.
El dirigent va confessar així mateix sentir-se “impressionat” per tot el descobert durant l’estada en l’institut. “Posa de manifest el que es pot fer en una zona els orígens industrials tradicionals de la qual estan en el joguet, per mitjà d’innovació, desenvolupament i creativitat”.
L’objectiu, va agregar el ministre, és fer més sostenible aquesta indústria, adaptar-se als nous temps i fer-ho, a més, amb noves tecnologies i innovació, perquè “en *AIJU treballen més de 100 persones, tota elles altament qualificades”.
“Es tracta d’un exemple perfecte del tipus d’apostes que s’està fent des del Govern d’Espanya, per institucions dedicades a la ciència, la innovació i les noves tecnologies”, va argumentar Escrivá tot seguit.
Prèviament, durant la visita –conduïda pel director del centre, Manuel Aragonés– el ministre es va mostrar atent a totes les detallades explicacions i va fer preguntes per a aclarir els seus dubtes. Recordem que AIJU té un total de 419 empreses associades, 130 del sector del joguet i 102 del plàstic, “sempre tan vinculat al joguet”.

El retrobament de Pajín
Leire Pajín, ex ministra, va acompanyar en tot moment a Escrivá i es va congratular de poder retrobar-se amb l’Institut Tecnològic de Producte Infantil i Oci dotze anys després, després de dur a terme “nombroses regulacions sobre el joguet durant la meua etapa com a responsable de Sanitat, Política Social i Consum”.
La donostiarra va voler destacar també la capacitat d’adaptació i innovació, especialment en matèria de sostenibilitat i el coneixement aplicat de les noves demandes que tenen les empreses. “És impressionant”, va sostindre.
Tot això, va aclarir Pajín, demostra dues coses: que instituts com aquest continuen sent la millor eina per a fer costat a les empreses de la comarca, per a ser eficients, i la importància dels fons europeus, “perquè Europa és això, i ha de continuar sent-ho: inversió, innovació, capacitat d’adaptar-se i, sobretot, acompanyar a les companyies, ja siguen xicotetes i mitjanes”.
Seguidament, de nou el ministre va demanar intervindre, per a reclamar que “necessitem un Parlament i una Comissió Europea que realment s’alinee amb aquestes idees, que tinga clarament interioritzat que Europa ha d’avançar mitjançant les noves tecnologies, invertint en innovació i ciència”.
Escrivá va insistir que “això mateix ho ha fet l’actual Comissió Europea, amb un pes extraordinari del govern social demòcrata”, abans de vaticinar que “ens juguem molt perquè continue sent així”.

Send this to a friend