El Partit Popular de Banyeres vol tests per a funcionaris i mestres

També sol·liciten que s'entregue material d'ajuda contra el Covid

foto ayuntamiento banyeres de mariola
Façana de l’ajuntament de Banyeres | Arxiu

El Grup Municipal del PP a l’Ajuntament de Banyeres de Mariola ha plantejat que es realitzen proves al personal de la plantilla del consistori, així com al col·lectiu de mestres i professors que hi ha en la població. Indica que això permetria detectar si hi ha algun cas de coronavirus i prevenir, d’aquesta manera, possibles contagis.

Els populars s’han fet eco, amb aquesta proposta, d’una sol·licitud realitzada per una plataforma sindical sobre aquests mateixos termes. D’igual forma han posat com a exemple les iniciatives desenvolupades per nombroses empreses de la població que, coincidint amb la volta al treball després de les vacances, van sotmetre als seus treballadors a aquesta mena de proves.

Des de l’Equip de Govern s’ha considerat que es tracta d’una mesura poc recomanable perquè aquestes proves suposen una “foto” que avalua l’estat de la persona en el moment en el qual se li practica. “Per a ser realment efectives caldria sotmetre’s a proves cada dia”, va dir l’alcalde, mentre recordava que Sanitat no era partidària d’aquesta mena de campanyes. “El millor és que els serveis sanitaris disposen de tests suficients per a poder atendre les persones quan realment ho necessiten”, va puntualitzar. L’alcalde va afegir, d’altra banda, que “estava demostrat” que quan una persona se sotmet a test i aquest resulta negatiu, es produeix de manera automàtica una “relaxació” en les mesures de prevenció que cal mantenir.

El PP també ha sol·licitat que es realitze alguna campanya en la qual s’entregue material per a ajudar a evitar els contagis de la Covid als veïns, la qual cosa permetria, a més, reduir despeses a les famílies. El seu portaveu, José Carlos Molina, va posar com a exemple una iniciativa duta a terme en la localitat pròxima de La Canyada, on s’han entregat kits amb màscares, una botella de gel hidroalcohòlic  i un porta entrepans de tela als escolars.

Send this to a friend