El pavelló de la gimnàstica artística, més a prop

Compta amb un pressupost de 825.302 euros i es construirà en una parcel·la que antigament ocupava el col·legi Miguel Hernández en la Zona Nord

El pabellón de la gimnasia artística
Simulació de la futura instal·lació

Una de les obres més esperades de l’esport local, està cada vegada més a prop, una vegada que la Junta de Govern haja donat llum verda al projecte de construcció del pavelló de la gimnàstica artística en una parcel·la que antigament ocupava el col·legi Miguel Hernández. La nova instal·lació tindrà un pressupost de 825.302 euros. Des del Govern Municipal s’ha destacat l’important esforç que ha hagut de fer l’Ajuntament, ja que el concurs inicial contemplava una actuació de 707.619 euros que ha hagut d’actualitzar-se per la pujada de preus.

El següent pas serà procedir a la licitació de l’obra i una vegada s’adjudique, haurà d’estar construïda en un termini de tretze mesos. La materialització de l’obra del pavelló de gimnàstica artística possibilitarà l’obertura d’una nova etapa i l’establiment d’unes bases de cara al futur, segons s’ha explicat des del Govern Municipal. Es tracta d’una instal·lació de 1.000 m² que se situarà en la parcel·la que ocupava antigament el col·legi Miguel Hernández, actualment seu de l’Escola Oficial d’Idiomes, en concret el seu pati, al costat de les pistes poliesportives.

L’accés al pavelló es produirà tant pel costat que uneix els carrers Santa Teresa Jornet i Alcalde Francesc Boronat, com des del costat amb l’avinguda *Andalusia, estant contemplat la creació d’un espai obert a la ciutadania amb una nova plaça amb vegetació i bancs. El pavelló permetrà la instal·lació de tots els aparells de gimnàstica artística tant femenina com masculina i tindrà dos fossats, sent l’únic espai en tota la província d’Alacant d’aquestes característiques. També tindrà una graderia, baix del qual estaran els serveis i vestuaris. En un futur està previst albergar campionats i tot tipus de tornejos.

Aquest pavelló permetrà que a la ciutat es puguen entrenar totes les disciplines de la gimnàstica artística a la perfecció, amb total seguretat i la comoditat que mereixen. També es podran celebrar campionats en tots els nivells, consolidant així la nostra ciutat com una magnífica seu de campionats esportius amb tots els beneficis econòmics i de promoció que comporta”, ha explicat el regidor d’esports, Alberto Belda, qui ha destacat que “ha sigut un projecte molt difícil de dur a terme, ha tingut moltes dificultats, però finalment el projecte ja està aprovat. La nau és una demanda de fa moltíssims anys, és molt necessària”.

 

Send this to a friend