El Pla Director preveu 20 milions d’inversió al Palau Comtal

En ell es determinen les actuacions a dur a terme en els pròxims 20 anys

El Pla Director preveu 20 milions d'inversió al Palau Comtal
L’edifici és d’estil gòtic i renaixentista. | GABRIEL PASCUAL

La joia gòtica i renaixentista de Cocentaina, el Palau Comtal, ja compta amb un Pla Director que determine totes les intervencions que s’han de realitzar en ell durant les pròximes dues dècades. La memòria d’aquest pla contempla una inversió base de 1,5 milions d’euros, i recull des de la millora en l’accessibilitat i pla d’evacuació de l’immoble, fins al manteniment i el canvi d’usos d’alguns espais.

La redacció del document va començar en 2018 i va finalitzar a la fi del passat any, finançada entre la Diputació d’Alacant i el Consistori contestà per 37.000 euros. Pepe Amorós, coordinador en l’elaboració del pla, ha reconegut durant una compareixença que “no es tracta d’un projecte d’execució”, més aviat un full de ruta la materialització del qual “dependrà de la voluntat de les administracions”. Amorós també ha puntualitzat que el Palau “no requereix d’urgència imminent a l’hora d’intervindre”, però afig que els costos es podrien incrementar en cas que no realitzar el manteniment previst.

DIÀLEG SOCIAL
Una de les pretensions del document és guanyar espai ‘útil’ al Palau, habilitant espais museístics, servei de biblioteca o sales d’estudi. “Cal explotar el diàleg amb la ciutat i aprofitar les potencialitats econòmiques i d’oci que ofereix l’edifici”, ha explicat Pepe Amorós.

Per part seua, l’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, ha assegurat que el document suposa “el present i el futur” d’aquest Bé d’Interés Cultural (BIC), i que l’evolució dels treballs es realitzarà de manera “consensuada” amb diferents agents locals.

Send this to a friend