El poble de Benifallim i festers s’uneixen per a aconseguir unes festes perfectes

Aquest cap de setmana tenen lloc els dies grans de les festes dedicades a Sant Miquel

El poble de Benifallim i festers s’uneixen per a aconseguir unes festes perfectes
Un dels moments de les festes de l’any passat celebrades a Benifallim. | NUVJ® HUMAN BRAND

Els carrers de Benifallim estan engalanats per a gaudir aquest mateix cap de setmana de les seues festes patronals, dedicades al seu patró, l’arcàngel Sant Miquel.

Enguany, a més, són unes festes amb festers, gràcies a l’extraordinària col·laboració del grup de voluntaris. “La festa sempre resulta més innovadora i participativa quan hi ha col·laboradors”, expressen des de l’ajuntament.

Així, poble i festers s’uneixen amb l’objectiu d’aconseguir unes festes perfectes, animoses i, com no pot ser d’una altra manera, també molt tradicionals.

Els actes festius van començar ahir a les 12 hores amb el volteig de campanes. A la vesprada es va homenatjar l’últim dia de la novena, amb cercavila i recollida dels pregoners a càrrec de la Societat Musical de Penàguila i ‘La Degollà’.

Pregó i xupinàs anunciant l’inici dels dies grans de la localitat. La nit va finalitzar amb una deliciosa coca de tomaca i farina i ball en la plaça, amenitzat per DJ Mateu.

HUI I DEMÀ
La jornada de hui ha començat prompte (8 hores) amb el Cant a l’Aurora, abans d’un xicotet esmorzar. Seguidament, cercavila i recollida d’autoritats i festers per a acudir a la solemne missa.

A la conclusió es cantarà l’himne de Sant Miquel pels associats, amb música d’un dj. Paella gegant amb obsequi dels festers i, al voltant de les 20 hores, ofrena floral al sant. El maratonià dia finalitzarà amb el grup ‘Ana Valor y sus Cobardes’ i discomòbil, totes dues en la plaça.

Per a demà diumenge, després del volteig de campanes amb el qual es despertaran tots els veïns, nova missa i cant al patró. A continuació, mascletà, menjar de germanor al carrer i, després d’un breu recés, se celebrarà la processó.

El dilluns, com és habitual, serà la missa de difunts.

PRÒXIM CAP DE SETMANA
Divendres que ve, 29 de setembre, se celebrarà el Dia de Sant Miquel, amb missa al seu honor acompanyada per la coral ‘Fem Poble’ de Benifallim i menjar al carrer. A la vesprada, al voltant de les 19 hores, concert de la ‘Jazz Gumbo Band/Sexteto Mamboúla’ i ball a la nit.

Les festes del municipi acabaran un dia més tard, l’últim de setembre, amb música per als més xicotets, actuació dels grups de danses, concert i correfocs dels Dimonis Rafolins de L’Alqueria d’Asnar.

El poble de Benifallim i festers s’uneixen per a aconseguir unes festes perfectes

Send this to a friend