El PP demana un centre Dona 24 hores a Alcoi

Per a reforçar l'atenció a víctimes de maltractaments

El PP demana un centre Dona 24 hores a Alcoi
Lectura del manifest del 25N la setmana passada. | XAVI TEROL

El Partit Popular presentarà en el Ple de demà una moció perquè l’Ajuntament d’Alcoi sol·licite a la Generalitat Valenciana la implantació a la ciutat d’un centre Dona 24 hores.

El PP detalla que “es tracta d’un servei públic gratuït integrat per equips multidisciplinaris per a procurar atenció integral a les dones víctimes de maltractaments físics o psíquics, agressions sexuals, abusos sexuals i assetjament sexual”.

La regidor del PP, Amalia Payá, explica que actualment les víctimes que resideixen a Alcoi i que precisen d’aquest servei han de desplaçar-se fins a Elda, on està situat el centre més pròxim: Dona Rural, el qual atén 105 municipis de les comarques de l’Alt Vinalopó, Vinalopó Mitjà, L’Alcoià, El Comtat, La Costera i La Vall d’Albaida.

L’edil destaca que el “buit de cobertura” del servei a Alcoi i la comarca fa necessari que l’Ajuntament “prenga cartes en l’assumpte” i reivindique l’obertura d’un centre Dona 24 hores a la ciutat. L’obertura d’un centre en Xàtiva, anunciada per la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, “no soluciona el problema, només trasllada el desplaçament de les víctimes d’Alcoi des del sud fins al nord”.

Finalment, Payá confia que la proposta compte amb el suport de la resta de grups. “La violència masclista no tenen horari ni dies concrets i les situacions d’especial gravetat i urgència requereixen cita presencial. Les entitats que treballen amb les víctimes consideren els centres Dona 24 hores com una eina fonamental per a una ràpida intervenció”, afirma.

Send this to a friend