El PP pregunta en el Ple pels salaris “precaris” d’Avalem joves

Critiquen que l'Ajuntament rebutge compensar els sous dels joves contractats

El PP exigeix al PSOE que escolte els empresaris i prioritze el PGOU
Els edils del PP Lirios García i Quique Ruiz. ARXIU

El PP d’Alcoi ha presentat al Ple del divendres una bateria de preguntes sobre els salaris percebuts pels joves contractats a través del programa Avalem joves entre 2018 i 2019, ja que segons la Inspecció de Treball, l’Ajuntament va pagar als joves menys del 60% del salari de treballadors municipals que exercien les mateixes funcions. Davant el requeriment de la inspecció, promoguda per una denúncia del sindicat CCOO, segons informa el PP, l’Ajuntament d’Alcoi ha abonat a la Seguretat Social les diferències de cotització però no ha compensat els salaris.

La regidora Lirios García ha mostrat en roda de premsa la seua “preocupació per l’actitud del govern municipal. Presentem una sèrie de preguntes perquè volem saber si el govern seguirà amb la seua negativa de compensar els salaris dels treballadors, contravenint la resolució del Ministeri de Treball, i si mantindrà aquesta decisió en l’edició 2021-2022”, ha explicat.

Recordar que la resolució de la Inspecció de Treball requeria a l’Ajuntament pagar la diferència de cotització a la Seguretat Social i els salaris als treballadors afectats. García ha detallat que sí s’ha pagat la liquidació a la Seguretat Social. En concret, l’abril passat va abonar 188.225 euros. “No obstant això, no ha pagat la diferència salarial als treballadors afectats. Volem saber per què solo compleix una part de la resolució del Ministeri de Treball, deixant de costat als joves”, manifesta García.

La regidora del PP insisteix que “el Ministeri de Treball assenyala literalment que la manera de conducta de l’Ajuntament d’Alcoi atempta contra el més elemental dret dels treballadors, com és cobrar igual salari per l’acompliment d’un treball similar”. García afig que Treball també requereix a l’Ajuntament que els contractats en posteriors edicions del pla Avalem joves“ reberen la quantia salarial equivalent a la qual percep el personal laboral de l’Ajuntament amb idèntica categoria professional o equivalent”.

“El govern socialista anuncia a so de bombo i platerets les contractacions de joves, però després els paga sous precaris i quan Treball exigeix les compensacions, no les concedeix”, resumeix l’edil. García subratlla que altres ajuntaments, com el d’Alacant, Elx i Ontinyent, sí que van accedir a pagar les diferències salarials detectades per la Inspecció de Treball.

Lirios García ha avançat que, d’acord les respostes que oferisca el PSOE en el Ple, el PP estudiarà les mesures a exercir perquè els treballadors contractats per Avalem joves perceben el salari que els correspon.

Send this to a friend