El PP reclama finalitzar la canalització del riu Barxell

Insten el govern local que sol·licite al Ministeri l'execució de l'obra

El PP reclama finalitzar la canalització del riu Barxell
Els populars recorden que el tram que queda per completar se situa entre els ponts de Cadiseño i València. | PP ALCOI

El Partit Popular demana al govern local del PSOE que reclame al Ministeri de Transició Ecològica la finalització de la canalització del riu Barxell, “pendent d’execució des de 2007”, afirmen.

“El projecte està estancat i el PSOE d’Alcoi no fa res, malgrat que es va comprometre a reivindicar l’obra al febrer de l’any passat”, indica la regidora popular Amalia Payá.

Des del PP lamenten que el citat Ministeri “mantinga descartat executar la segona fase (…) per tractar-se d’una canalització en zona urbana”, així com que “el govern d’Antonio Francés no es digne a reivindicar aquesta obra davant el ministeri”.

La regidora exposa que a principis de 2020 el PP ja va plantejar a l’alcalde crear un front comú per a exigir aquest projecte al Govern central. “Una vegada més, l’alcalde no ha estat a l’altura”, manifesta l’edil popular.

Payá no entén per què el PSOE d’Alcoi accepta la renúncia a aquesta obra i no proposa el seu finançament a través dels plans europeus de recuperació Next Generation. “És una llàstima que el govern ni tan sols valore exigir que aquest projecte tire avant amb els fons europeus que arribaran a Espanya per a la recuperació després de la Covid 19”, conclou l’edil.

El PP recorda que la citada obra de finalització està valorada en 4,3 milions, i que el tram que queda per completar “es prolonga al llarg de 235 metres, entre els ponts de Cadiseño i València” i afig que “el ministeri sí que va escometre i va finançar la primera fase, inaugurada en 2006 després d’una inversió de 29 milions d’euros”.

Send this to a friend