El record d’un conte es reinventa i naix el llibre ‘La Cavallera Valenta’

A la venda en les llibreries Detroit, Llorens, Natura, Universal i Laude

El record d'un conte es reinventa i naix el llibre ‘La Cavallera Valenta’
Manolo Borrell i els seus dos fills

Aquesta és una història de tota la vida que es reinventa i triomfa. L’alcoià Manolo Borrell és enginyer industrial i un pare de família que sense tot just adonar-se ha creat un conte infantil titulat ‘La Cavallera Valenta’.

L’origen d’aquesta aventura va començar quan el seu pare li contava cada nit la història d’un cavaller. “El meu pare va morir quan jo tenia 19 anys i un dels records que em va quedar d’ell al cap va ser el conte que em contava sempre”, recorda l’autor.

Aqueixa mateixa història li la va començar a contar a la seua filla Ona, fins que un dia la xicoteta li va plantar les bases. “La meua filla ha eixit amb un parell d’ovaris i de ben xicoteta, un dia mentre li contava la història del cavaller, em va dir: “jo vull ser la del cavall”.

Des d’aqueix moment van començar a canviar la història d’una manera molt natural i la xicoteta Ona va començar a descriure com volia que fora aqueixa protagonista: com ella, amb els cabells arrissats.

Un altre dels canvis que va tindre aquest conte va ser el cavall. Aquest simple acompanyant va començar a tindre protagonisme i es va fer molt amic de la protagonista. Un cavall fort i valent, però que li falta una de les potes. “Tenim diversos animals adoptats a casa i entre ells, un gosset que li falta una pota, així que vam fer el mateix amb el cavall i va anar prenent forma la història”, argumenta l’autor.

Transcorreguts uns anys va nàixer Jan, el seu segon fill. Borrell va estar de baixa per paternitat, i de tant contar aquesta aventura, va agafar paper i boli i va començar a escriure la història. “Aqueix mateix nadal li ho vaig comentar a la meua cunyada Marta i li va encantar la idea”. Marta ha sigut l’encarregada de transformar un llibre que va nàixer amb idea de tindre’l per al record familiar, en alguna cosa més. “Un dia em va presentar un dibuix de ‘La Cavallera Valenta’ i li vaig animar a continuar il·lustrant tota la història. Fa un any va agafar forma i decidim fer-lo perquè els amics també el tingueren. No és un projecte per a guanyar diners, simplement tindre el conte com un record familiar, però s’ha anat una mica de mare”, fa broma Borrell.

Aquest projecte, que s’ha anat desenvolupant al llarg dels anys i sense cap objectiu, ha vist recentment la llum i ha conquistat a molts xiquets i xiquetes. Tant és així, que en el Dia del llibre, en la llibreria Detroit va vendre quaranta exemplars i es van fer dos passes on Borrell va contar la història als més xicotets, i no tan xicotets. “Va ser molt emocionant, em va agradar molt veure que tots estaven emocionats i sobretot que en acabar tots els xiquets i xiquetes van anar a agafar un dels llibres. No sabia que tenia aqueixa connexió amb els xiquets. M’està omplint el projecte en molts aspectes i estic en un núvol”, explica il·lusionat l’autor.

Aquest conte infantil es pot adquirir de moment en les llibreries de Detroit, Llorens, Natura i Universal a Alcoi i en Laude de Cocentaina. Si algú estiguera interessat a adquirir-ho, però no pot comprar-ho en botiga, poden escriure a email: lacavalleravalenta@gmail.com.

Send this to a friend