El ric entorn natural de la Comunitat Valenciana

Compta amb 22 parcs naturals, que reflecteixen a la perfecció la varietat de contrastos entre la mar i la muntanya,

El rico entorno natural de la Comunitat Valenciana
Faro del Parque Natural de Sierra Helada.

Conéixer el nostre ric entorn natural, cuidar-lo i restaurar-lo per a deixar el millor llegat per a les generacions futures. Aquesta és la missió que se’ns encomana en el Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra a tot el món el 5 de juny des de 1973, i que és el vehicle principal de les Nacions Unides per a promoure la sensibilització i accions globals per a la cura de la nostra biodiversitat.

Parlem d’una cita clau per a recordar la necessitat de preservar, tant els ecosistemes llunyans com els que estan molt prop de les nostres cases i de promoure hàbits perquè el nostre model de vida siga respectuós amb el mitjà amb la mirada posada en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Per això, és el moment de posar-se del costat del planeta, perquè és posar-se del costat del futur, i apostar per la cura i la protecció de l’essència de la vida natural.

Aquesta també és una data clau per a valorar l’àmplia oferta amb què compta la Comunitat Valenciana i conscienciar sobre la seua preservació. Disposem de espais que són vertaderes reserves de biodiversitat, on habiten tota classe de mamífers, amfibis, rèptils, plantes i peixos.

Salomé Pradas, consellera de Medi Ambient, ha destacat que “cal potenciar el coneixement dels entorns naturals i avançar perquè puguen ser valorats per la ciutadania, per a així conscienciar sobre la seua preservació i millora”, ha afegit la titular de Medi Ambient.

En aquest sentit, la consellera ha recordat que la Comunitat Valenciana compta amb 22 parcs naturals, que reflecteixen a la perfecció la varietat de contrastos entre la mar i la muntanya, i són l’essència del territori. Visitar-los és una experiència enriquidora, sempre que respectem l’entorn perquè uns altres puguen continuar beneficiant-se de tot el que aporta.

Pradas ha animat a la societat a gaudir del nostre patrimoni amb responsabilitat, perquè és el llegat que transmetrem a les generacions futures. “És necessari crear un espai on viure, créixer i respectar. Cuidem l’entorn natural i descobrim la seua aigua, la seua botànica, la seua fauna autòctona o els seus cims per a connectar amb aquests espais i ser conscients tant de la bellesa, com de la importància perquè la vida continue sent com la coneixem”, ha conclòs la consellera.

Send this to a friend