El Suprem retorna el batxillerat a La Salle

El col·legi el celebra però lamenta els quasi quatre anys que han passat

El Suprem retorna el batxillerat a La Salle
Imatge d’arxiu del col·legi La Salle d’Alcoi

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem no ha admés a tràmit el recurs de cassació de la Generalitat Valenciana contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat, per la qual calia retornar a La Salle les dues unitats de batxillerat suprimides per la Conselleria d’Educació a mitjan 2017. Això obliga l’administració autonòmica a reposar el concert de batxillerat en el centre educatiu alcoià.

En un comunicat, la direcció de La Salle assegura sentir-se “alleujada” i, en aquest sentit, celebra la notícia, si bé manifesta la seua “tristesa perquè han sigut molts els alumnes i moltes les famílies que al llarg d’aquest temps s’han vist forçades a abandonar el col·legi on havien passat tots els anys d’escolarització, i molts també els que no han pogut triar de manera lliure l’educació que desitjaven”.

Al mateix temps, queden a l’espera de “veure com es gestiona per part de l’administració el procés de reversió d’aquesta situació. Entenem que el caràcter i els valors democràtics d’aquesta estaran per davant de qualsevol cosa i el que dicten les sentències es durà a terme sense cap problema”, remarquen.

CRÍTIQUES DEL PARTIT POPULAR
El PP ha aprofitat per a deixar clara la seua postura després de la decisió de l’alt tribunal, apuntant que “aquesta situació deixa patent la política arbitrària i sectària de socialistes i Compromís en la Generalitat”.

“El Partit Socialista anteposa la ideologia als avantatges que ofereix l’educació concertada, entre elles el cost. I escenifica la seua intenció d’anar reduint l’educació concertada fins a fer-la desaparéixer, fent desaparéixer de la mateixa manera la possibilitat de decidir per part dels pares, però ha arribat la justícia i li ha parat els peus”, ha argumentat la regidora Amalia Payá.

Send this to a friend