El teatre, la música i la poesia ompliran els carrers de Gaianes al llarg d’agost

La localitat, davant la impossibilitat de realitzar les festes, compta amb una variada programació cultural

El teatre, la música i la poesia ompliran els carrers de Gaianes al llarg d’agost
La creu de pedra de l’entrada al poble, i de fons la serra de Benicadell. | SAORO SENDRA

Davant la impossibilitat de realitzar les festes patronals tal com estàvem acostumats abans de l’esclat de la pandèmia, molts pobles de les nostres comarques han optat per farcir el mes d’agost amb una variada programació cultural. És el cas de Gaianes, que ha descartat la celebració de les seues festes en honor a la Verge de la Llum, Sant Francesc de Paula i el Saníssim Crist de L’Empar, i que tradicionalment se celebren el segon cap de setmana de setembre. Processons, cercaviles i revetlles deixaran pas aquest any a concerts de música, recitals poètics i obres teatrals. El regidor de Festes, Saoro Sendra, reconeix que les condicions sanitàries no permeten la realització de cap dels actes tradicionals, on és habitual la concentració de gent als carrers del poble.

El teatre, la música i la poesia ompliran els carrers de Gaianes al llarg d’agostAixí doncs, l’alternativa seran diversos actes culturals, tots amb entrada lliure i aforament limitat, que tindran lloc al pati del Centre Cultural ‘Julia Pérez’. En l’apartat teatral cal destacar la representació de les obres ‘Señoras al Bingo’, ‘Ventolera’ i ‘Las leandras del amor’, que se sumen a la representació que va tenir lloc el passat dia 11 d’aquest mes, ‘Feas’ de Maracaibo Teatre. La música també farà acte de presència, gràcies al folk de ‘Notes soltes’, el rock dels alcoians ‘Desustància’, i la tradició de la Societat Musical ‘Mestre Orts’ del mateix municipi de Gaianes. La programació es completarà amb un recital poètic-musical, i amb la projecció del curtmetratge ‘Teléfono loco’. L’equip de govern ha comptat amb l’ajut econòmic de la Diputació provincial d’Alacant per tal d’articular tota aquesta programació.

ALTRES RECURSOS
Igual que altres pobles rurals, la població de Gaianes creix considerablement durant l’estiu. Les cases rurals i els allotjaments de lloguer mostren bones xifres d’ocupació, i la gent que viu fora, però que disposa de casa a Gaianes torna a passar l’estiu. En aquest sentit, la piscina permet que l’estiu d’aquestes persones siga més refrescant, un servei amb què no van contar l’any passat a causa de les restriccions imposades per la pandèmia. Sendra celebra haver pogut recuperar aquest servei, el qual amb companyia dels establiments hostalers suposa un “important punt de reunió per a la gent del poble”.

La piscina i els bars són un bon lloc de repòs per a tota aquella persona que escometa l’ascens al cim de la icònica serralada del Benicadell, paisatge protegit per la Generalitat Valenciana que s’estén al llarg d’uns vint-i-cinc quilòmetres i que té el seu punt més elevat a 1.104 metres. Qui preferisca una alternativa amb menor exigència física sempre pot visitar el Museu Etnològic, que està emplaçat en el lloc que albergà una antiga almàssera. L’edifici ha sigut restaurat i museïtzat per tal de recollir les arrels i passat agrícola de la localitat.

Send this to a friend