El tèxtil, pilar fonamental del projecte de futur del Campus

El rector de la UPV anuncia que s'està treballant en la implantació de nous estudis tèxtils

El tèxtil, pilar fonamental del projecte de futur del Campus
L’acte es va dur a terme en l’edifici Viaducte.

El Campus d’Alcoi de la UPV ha inaugurat oficialment el curs acadèmic 2022-2023 amb un acte a l’Aula Magna de l’Edifici Viaducte, en el qual es va impartir la conferència ‘És possible sobreviure en la indústria tèxtil de fabricació pròpia en el segle XXI?’, per part del gerent de MLS Tèxtils 1992, Rafael Lurbe, qui, prèviament, va destacar que la formació “és la base de tot. Nosaltres sense gent formada no som res. No pots innovar amb gent que no té coneixement del que està fent. És súper important el vincle entre l’empresariat i el món de la formació per a conéixer les necessitats que tenim”.

El tèxtil, pilar fonamental del projecte de futur del Campus
Rafael Lurbe va oferir la conferència inaugural.

Referent a això, el rector de la Universitat Politècnica de València, José E. Capilla, va anunciar que “estem treballant en la recuperació del Grau en Enginyeria Tèxtil, perquè entenem que estem en una nova etapa de recuperació d’aquesta indústria, amb un altre enfocament, que fabricarem més ací…Ho farem d’una manera molt optimitzada, ja que és una carrera que té molt a veure amb altres disciplines, com l’Enginyeria Química”.

A més, Capilla va abordar el creixement d’infraestructures: “hi ha unes necessitats clares quant al que és l’expansió del campus científic”.

El rector va avançar que la intenció és que “en els pròxims mesos tot això es puga formalitzar”.

Sobre el creixement també va parlar el director del Campus de la UPV, Pau Bernabeu: “tenim un repte de 4000 alumnes i encara aquests lluny d’això, però la matrícula està ben consolidada”. I és que, el Campus compta amb al voltant de 2400 alumnes, dels quals, tan sols 350 són d’Alcoi.

L’alcalde, Toni Francés, va destacar que el fet d’haver incrementat la xifra d’alumnat en el present curse “mostra la competitivitat que representa el Campus, l’atractiu que és vindre a estudiar a Alcoi i el que som capaços d’oferir”.

LLIURAMENT DE PREMIS
D’altra banda, en l’acte inaugural, es va llegir la memòria anual del curs anterior i es van entregar diversos reconeixements per la concessió del Premi ‘Hispània Nostra’, a la UPV, per la transformació dels edificis Ferrándiz i Carbonell en l’actual Campus d’Alcoi. Aquests guardons els van rebre els ex alcaldes d’Alcoi, Pepe Sanus, Miguel Peralta i Jordi Sedano; l’actual alcalde, Toni Francés; i Enrique Masiá, president de ‘Alcoi Industrial’ i antic director de l’EPSA.

Send this to a friend