El Trail Solidari dels nous temps ja està en marxa

Serà la primera vegada que es baixe dels 50 km en la prova regna, situant-se en 44 km.

El Trail Solidari de los nuevos tiempos ya está en marcha
Moment de l’eixida del Trail Solidari Ciutat d’Alcoi 2023

Amb la primera claredat del dia s’ha donat l’eixida a l’edició més especial del Trail Solidari Ciutat d’Alcoi, la que commemora el desé aniversari d’una carrera de muntanya que va nàixer amb la pretensió de recaptar fons per a la lluita contra el càncer, però que amb el pas del temps s’ha convertit en un vertader fenomen social, no sols per eixos més de 2.000 participants disposats a desafiar les moltes dificultats que es trobaran durant el recorregut, també per l’important desplegament humà i logístic que implica l’organització d’una prova d’aquestes característiques, a més de tota la part solidària amb més de 200.000 euros recaptats, la creació d’una beca per a joves investigadors i l’organització a la nostra ciutat d’un congrés nacional d’investigadors en càncer, del qual ja s’han complit set edicions.
Qüestions amb el suficient pes per a ser mereixedores d’una commemoració especial, però en la qual l’organització del Trail Solidari no ha volgut entrar, entre altres qüestions, perfectament comprensibles, perquè destinar diners a eixes celebracions haguera suposat restar diners de l’aportació que es destina a la lluita contra el càncer.
S’ha fet alguna excepció, com estrenar la nova cançó del Trail Solidari, composta per Ana Valor, amb el títol “Lliure”, estrenada en directe en la concentració prèvia dels corredors a les 7,30 del matí.
En aquest pròleg a la carrera s’ha presentat Na Saurina d’Entença i Roger de Lluria, els dos “gegants” de més de tres metres, amb acompanyament del Grup de Danses Sant Jordi i la Colla de Xirimiters de Barxell, que han volgut acostar-se a donar la benvinguda a tots els participants

Podrà seguir-se per televisió
Per primera vegada des que va començar a celebrar-se el Trail Solidari en 2013, la prova podrà seguir-se en directe via streamig a través de la retransmissió que té previst realitzar TV Alcoi, amb una programació de més de quatre hores i pantalles gegants en la línia de meta de La Bandeja

Menys quilòmetres en les tres proves
Aquesta edició, a més de recordar-se per commemorar-se els seus deu anys, el seu recorregut és la conseqüència de l’evolució de la prova feia distàncies menors. Serà la primera vegada que es baixe dels 50 km en la prova regna, situant-se en 44 km, una rebaixa que també s’ha aplicat en el Mig Trail, que està per davall dels 30 km i té un recorregut de 27 km, igual la Marxa es queda en 22 km.
No sols és una prova amb un gran atractiu competitiu, sinó que molts es prenen la seua participació com una festa que va més enllà de l’esportiu i són cada vegada més els que volen celebrar-lo després de travessar la meta.
En la passada edició, el 226ers Factory, amb Vicente Juan García al capdavant, van recuperar el regnat per a la nostra ciutat, convertint-se en el cinqué equip en nou edicions que entrava victoriós en meta, prenent el relleu dels valencians del Supératesport.
Van completar els 53K en 6h27’31’’. Pel que respecta al Mig Trail, també va haver-hi victòria alcoiana, el Power Gym integrat per Eric Baena, Jairo Espí, Santi Peidro i Jorge Vicedo van repetir triomf després d’invertir un temps de 2h33’38’’ a recórrer els 30K.

Majoria de la província d’Alacant
Quant a dades de participació, la província d’Alacant continua acaparant el màxim nombre de participants, amb 1.900, li segueixen València, Múrcia, Castelló, Madrid, Barcelona i Balears. Pràcticament tota la comarca està representada, amb clubs, a més de la nostra ciutat, que són una majoria, de Cocentaina, Muro, Ibi, Banyeres, Gorga i Balones, i de poblacions pròximes com Onil, Castalla, Bocairent, Ontinyent, Xixona, Albaida, Villena o Atzeneta, a més de capitals com Alacant, Múrcia, Barcelona o Madrid.

El Trail Solidari dels nous temps ja està en marxa
Corredors acostant-se a la pujada del Salt en la passada edició. ARXIU

Send this to a friend