El trasllat de la imatge de ‘El Xicotet’ obri la setmana gran de la Festa alcoiana

El trasllat de la imatge de 'El Xicotet' obri la setmana gran de la Festa alcoiana
La imatge de ‘El Xicotet’, a penes uns metres després d’eixir del temple del patró. | S. G. B.

Alcoi va obrir ahir la setmana gran de les festes de Moros i Cristians amb la processó del Trasllat de la imatge de ‘El Xicotet’, que ja descansa en Santa María.

Es tracta d’una rèplica de la imatge, que s’ha encarregat al restaurador alcoià Juan Pérez Miralles, amb l’objectiu de salvaguardar l’original, que es troba en el temple del patró, Sant Jordi.

Nombroses persones es van concentrar ahir als carrers del recorregut de la citada processó, igual que aquesta va ser multitudinària amb la participació de devots i fidels portant ciris, així com representants de les filaes, de l’Associació de Sant Jordi i també autoritats polítiques, com per exemple el President de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, que va acudir per primera vegada a aquesta cita i també a la nit va participar en una entradeta, convidat per Aitex. En paraules de Mazón, va reconéixer agradar-li “compartir de prop” aquests moments, “a peu de carrer” i “sentint-nos un poc, un alcoià més, amb tota la humilitat”. El cap del Consell va vindre a Alcoi després de visitar l’incendi de Tàrbena, que pel que sembla, mostra una evolució favorable.

El trasllat de la imatge de 'El Xicotet' obri la setmana gran de la Festa alcoiana
Carlos Mazón, al costat de León Grau (Aitex) i de Pepe Serna (Ateval), en la entradeta d’ahir a la nit. | GENERALITAT VALENCIANA

Ahir ja es va avançar que Carlos Mazón està previst que acudisca aquest dissabte al Dia de les Entrades i l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, es va mostrar “molt content” per comptar tant ahir com aquest dissabte amb la presència del President i va fer referència a la “grandíssima participació” que s’està registrant en els actes previs a la trilogia festera.

Entre altres autoritats ahir també va acudir a la processó del Trasllat la diputada nacional, Patricia Blanquer i el diputat autonòmic, Fernando Pastor.

Amb el repic de les campanes va eixir del temple del patró la imatge de ‘El Xicotet’, que va ser rebuda entre aplaudiments pel públic assistent, en una processó en la qual no va faltar Sant Jordiet 2024, Mauro Abellán Bravo.

TRIDU
Després de la processó, hui arranca el tridu, que s’allargarà fins a aquest dijous. Cada dia, en Santa María, a partir de les 20’15 hores, amb la participació de la Societat Musical Nova d’Alcoi i els cors de la Coral Polifònica Alcoiana i el Grup de Cantores d’Alcoi.

En el següent vídeo pot veure alguns dels moments de la processó del Trasllat.

Advertisements

Send this to a friend