El Trofeu Sant Jordi comença i acaba en la Plaça d’Espanya

És la prova reina de la Challenge Alacant Interior

El Trofeu Sant Jordi comença i acaba en la Plaça d'Espanya
En el Casal, durant la presentació de la prova de hui.

El ciclisme local té hui una de les seues cites més esperades amb la celebració del Trofeu Sant Jordi-Memorial Santiago Blanquer, que enguany compleix la seua 69 edició, situant a la prova organitzada per la UCA (Unión Ciclista Alcoi) com una de les més veteranes de l’escamot amateur a nivell nacional.

Com a novetat més important, el canvi de la ubicació tant de l’eixida com de l’arribada. Fa un parell d’edicions, amb la incorporació de la carrera a la Challenge Alacant Interior, es va buscar una arribada exigent amb final enlaire i el lloc triat va ser la Font Roja. Per a aquesta edició, aquest emblemàtic paratge deixarà el seu lloc a un altre lloc amb molt de simbolisme per a la nostra ciutat, com és la Plaça d’Espanya, a la recerca de “major visualització”, segons paraules del regidor Alberto Belda, i de fer més partícip a la ciutadania “de la festa del ciclisme local”, en paraules de Sergio Cortés, president de la UCA.

També la carrera deixa el Complex Eduardo Latorre i l’eixida es donarà des de la Plaça d’Espanya. Per davant, 110km i 2.400 metres de desnivell amb un traçat “sense grans ports però sí molt exigent”, segons Belda, “un circuit trenca cames”, per a Cortés. Els més de 115 corredors que s’esperen en la línia d’eixida seguiran adreça Rebolcat pel Viaducte, per a a continuació recórrer tretze pobles de la comarca que es troben dins de l’agenda Avant (Agència Valenciana Antidespoblament), que s’ha incorporat en aquesta edició com a col·laborador, amb l’objectiu de donar difusió i promoció a les localitats que es troben en risc de despoblació per l’èxode rural.

Es passarà per Benillup, Benimarfull, Planes, Benialfaquí per a tornar Fageca, Benasau, Balones, Gorga i seguir en direcció a Benifallim, on hi haurà un esprint especial, per a finalment coronar el port del Rebolcat, a deu quilòmetres de meta.

La carrera tornarà a la nostra ciutat per la Beniata, L’Alameda i girar pel pont de Sant Jordi fins a meta. L’eixida està programada per a les 9’30 i s’espera que el guanyador aconseguisca la meta entre les 12’30 i les 13 hores.

El 69 Trofeu Sant Jordi-Memorial Santiago Blanquer és puntuable per a la Challenge Alacant Interior, que compleix la seua cinquena edició i que va començar el divendres a Castalla, va seguir ahir amb la prova que es va celebrar a Biar i acaba hui amb el recorregut que decidirà la carrera.

En total prendran part dèsset formacions de primer nivell en les categories elit i sub’23. Cinc d’elles són de la Comunitat Valenciana, entre elles està el Brocar-Rali-Alé que té el seu domicili social a la nostra ciutat. Entre els equips destacats, el Cortizo, amb més de deu triomfs aquesta temporada o el filial de l’Illes Balears.

En la passada edició va haver-hi podi completament estranger. Va guanyar l’anglés Tom Martin, segon va ser Tristan Cardew i tercer Dexter Leeming. La representació alcoiana serà a càrrec de Pablo Garrido.