El viatge a la pesta negra de l’escriptor Juan F. Ferrándiz

En la seua sisena novel·la ha creat un pont emocional entre l’època de la pesta negra i l’actualitat a causa de la pandèmia viscuda

El viatge a la pesta negra de l'escriptor Juan F. Ferrándiz
L’autor amb la novel·la publicada.

L’escriptor contestà Juan Francisco Ferrándiz fa un pas més al capdavant en el món de la literatura històrica amb la seua sisena novel·la, ‘La Heredera del Mar’, una obra que assegura portar als lectors a un viatge a través de l’Europa medieval. La presentació oficial d’esta nova obra literària serà aquest 17 d’abril, a les 19 hores, en la Fundación Mutua Levante, encara que el llibre ja es pot adquirir en les llibreries, grans superfícies i en format en línia.

En ‘La Heredera del Mar’, Ferrándiz ens transporta l’any 1348, un període tumultuós en la Corona d’Aragó, on una malaltia desconeguda, la pesta, comença a envair els carrers de Barcelona. Enmig d’este caos, apareix la protagonista, Marina Montaner, filla d’una prestigiosa família de mercaders valencians, qui arriba a la Ciutat Comtal fugint del rei Pere IV el Cerimoniós, després d’haver sigut injustament acusada d’un crim que no va cometre.

La trama de la novel·la es tix a través de més de 100 capítols curts, permetent conéixer de manera detallada tot l’ocorregut durant aquest any.

Transmetre un missatge
Amb esta publicació, Juan Francisco no sols busca narrar una història, sinó també transmetre un missatge d’optimisme i superació, posant l’accent en la capacitat de l’ésser humà per a sanar i seguir avant fins i tot en els moments més foscos. De fet, l’autor ha triat este moment històric pel pont emocional que s’ha creat entre eixa època i l’actual, a causa de la pandèmia.

“Som una generació que ha viscut la sensació de buit dels carrers, la por, la incertesa d’una pandèmia. Escriure sobre este tema i connectar amb el públic, fa diversos anys, era molt difícil, però hui dia és molt més fàcil. Crec que era el moment de conéixer com es va viure la pesta negra, ja que el públic pot connectar al 100% amb la novel·la”, assegura.

A més d’esta aparent comparativa, un dels aspectes més destacats de ‘La Heredera del Mar’ és el seu enfocament en el paper de les dones en la societat medieval. L’autor ha dedicat temps a investigar i donar veu a les dones que, en l’ombra de la història oficial, van exercir rols fonamentals com a mercaders, inversors o líders de tallers. És a través dels ulls de Marina Montaner que el lector descobrix este món fascinant i, sovint, subestimat.

El procés de creació de ‘La Heredera del Mar’ va ser meticulós i va requerir més d’un any i mig d’investigació i escriptura. Ferrándiz es va endinsar en la realitat de l’època, trobant sorprenents paral·lelismes entre el context històric de la novel·la i l’actualitat. “En aquells dies van començar a veure com arribava la pesta del llunyà Orient, en el cas del coronavirus va ser de la Xina; de sobte va aparéixer un cas a Itàlia, com va succeir en la pandèmia també; i si més no l’esperaven, va arribar el virus, com va ocórrer amb el COVID-19. Coincidixen fins a les dates, perquè va ser d’abril a juny’, continua l’autor.

Així doncs, Juan Francisco Ferrándiz anima al lector a aventurar-se en la seua novel·la perquè “tots hem viscut una cosa així i veure com ho van viure els nostres ancestres és atractiu i curiós”.

Send this to a friend