Els agricultors de la comarca també alcen la veu en defensa del camp

Més de trenta tractors protesten fent un recorregut entre Plans i Muro

Els agricultors de la comarca també alcen la veu en defensa del camp
Protesta dels agricultors, a la seua arribada a Muro. RAY MARTÍNEZ

El sector de l’agricultura porta dies eixint al carrer en el conjunt del país per a reivindicar solucions urgents als molts problemes pels quals actualment travessa la gent que es dedica al camp. Aquestes protestes han arribat també fins a les nostres comarques i més de trenta tractors van eixir ahir a la carretera en una marxa reivindicativa que va arrancar en Plans a primera hora del matí, passant després per poblacions com Benimarfull o Muro.
La ‘tractorada’ va transcórrer amb total normalitat i fins i tot els suports van ser notables a mesura que els mateixos agricultors passaven pel nucli urbà de les poblacions incloses en el seu recorregut o pels voltants de determinades fàbriques. Sobre la taula, una reivindicació comuna que s’estén per tota Espanya com la reducció de les exigències de la Política Agrària Comuna (PAC), el compliment de la llei de la cadena alimentària, el manteniment de la rebaixa d’impostos del gasoil agrícola, retribucions econòmiques justes per als productors de fruita i verdura o un major control dels articles que arriben d’altres països. Tot això sense deixar de costat la petició perquè hi haja més cobertures pels perjudicis que provoquen la pèrdua de les collites a causa de l’adversa climatologia o la sequera que ara patim “ens estan asfixiant cada dia més. L’agricultor no pot aguantar més els preus, la burocràcia que se’ls imposa i són necessàries les accions com aquesta perquè si no actuem ja l’agricultura acabarà desapareixent”, va explicar Teresa Alemany, presentante de ASAJA en aquesta zona de l’interior d’Alacant.
També va fer referència a l’increment dels abandons de parcel·les i terrenys “la gent veu que no li compensa i acaba desistint. Després ens adonem que quan passen incendis com el de Vall d’Ebo les flames es propaguen més per camps abandonats que per aquells que estan treballats. Necessitem que totes les administracions ens escolten i que s’atenga el que demanem”, va concloure.
A més de tractors, també es van sumar furgons a la manifestació i aquesta va finalitzar en els voltants de l’ermita de Sant Antoni de Muro. Després els agricultors van emprendre el camí de retorn a Plans sense arribar a obstaculitzar la circulació per l’A7 o vies com la CV-700.

Send this to a friend