Els alcoians i alcoianes poden tornar al Monterrey

Amb Ricardo Canalejas i el seu nou llibre

Els alcoians i alcoianes poden tornar al Monterrey
L’autor del llibre, Ricardo Canalejas, i al fons l’edifici que es va construir on estava el Monterrey.

Ricardo Canalejas presentarà aquest dijous 30 de novembre un nou llibre on la nostàlgia és la principal protagonista, i on recorda les més de tres dècades de vida d’aquest emblemàtic edifici alcoià del segle XX.

En 1952 va alçar-se un dels edificis que més recorden molts alcoians i alcoianes. El Monterrey va ser l’escenari de moltes de les festes i celebracions que van dur-se a terme en el segle XX, i ara, Ricardo Canalejas ha volgut recuperar-ho de la memòria per a retre’l homenatge a través del seu nou llibre ‘El último Monterrey’, un llibre en el qual han col·laborat La Sociedad Cultural El Trabajo i l’Ajuntament d’Alcoi.

“En eixa època la societat no era igual, no hi havia tants cotxes, la gent no tenia apartaments, i per tant passava els caps de setmana o les vacances a Alcoi, amb les activitats que es feien a la piscina municipal i en el Monterrey. Aleshores, vam viure molt intensament eixe temps perquè era altra societat. En el Monterrey es feien la majoria dels esdeveniments i celebracions. Va haver-hi molta gent que va casar-se allí, es feia cinema, festivals, i altres esdeveniments importants”, recorda Canalejas.

Per què eixe títol?
El títol ‘El último Monterrey’ fa referència a que a la Comunitat Valenciana va ser l’últim edifici d’aquest tipus en construir-se dels quatre que hi havia, i va ser també l’últim en tombar-se, fent un recorregut d’uns 35 anys ple d’històries i anècdotes, que s’han pogut recopilar gràcies a tota la informació de la qual disposava Ricardo Canalejas i que li han costat dos anys de treball: “Intente buscar temes que abarquen la nostàlgia, però que també estiguen ben documentats. Aleshores, jo tenia una documentació molt ampla, vaig anar fent arxius. Per haver fet els altres 12 llibres també tenia ja molta documentació, però no la tenia estructurada per a poder fer un llibre. A banda de la meua documentació també hi ha hagut testimonis d’empleats, restauradors o artistes que van passar per allí, o meues, que jo també vaig viure eixa època”.

La presentació se celebrarà aquest 30 de novembre, a les 19’30 hores, en el Círculo Industrial, on es comptarà amb la presència de Josep Lluís Santonja Cardona, i amb una actuació especial de El Trabajo, que delectarà als assistents amb un avanç del musical que s’estrenarà en gener i que també ret homenatge a aquest edifici: ‘Melodías del Monterrey’.

‘El último Monterrey’ podrà adquirir-se en la mateixa presentació per un preu de 25 euros, i també comprar-se a les llibreries de la ciutat. Tots els beneficis aniran destinats al GARA (Grup d’Alcohòlics Rehabilitats d’Alcoi), i per a ASFIAL (Associació de Fibromiàlgia d’Alcoi).

Send this to a friend