Els barracons del Bracal de Muro passen a la història després de 14 anys

La setmana passada va començar el procés de desmuntatge dels mòduls prefabricats

Els barracons del Bracal de Muro
L’actuació, que ha començat aquests dies, seguirà durant les pròximes setmanes. RAY MARTÍNEZ

Muro ha viscut aquesta setmana un moment històric que portava esperant des de fa més d’una dècada. Es tracta del desmuntatge dels barracons que han albergat el col·legi El Bracal des que les instal·lacions que ocupava antany el centre educatiu foren desallotjades en 2008, arran de detectar-se aluminosi.

A partir d’ací va començar un llarg periple que s’ha dilatat en el temps i que pràcticament culminava a principis del passat mes de maig quan l’Ajuntament rebia les obres del nou col·legi en el qual la Conselleria d’Educació ha invertit uns 5’3 milions d’euros per a fer-ho possible.

Les tasques de desmuntatge dels barracons seguiran durant les pròximes setmanes i amb aquesta labor finalitza també el procés de trasllat d’estris de les aules prefabricades al nou col·le dut a terme des que va acabar l’últim curs.

“Al final va ser l’Ajuntament qui va haver d’assumir aqueixa actuació perquè Conselleria es va posar de perfil, però hem aconseguit fer-la en un temps rècord perquè tot estiga llest de cara a setembre. Ha sigut emotiu veure que els barracons passen ja a ser història perquè en algun moment d’aquest llarg camí arribem fins i tot a pensar que el projecte del nou Bracal no veuria mai la llum”, manifestava sobre aquest tema la regidora d’Educació, Xelo Cascant.

Així mateix, Cascant indicava que el 12 de setembre els alumnes del Bracal ja començaran les classes en les infraestructures de recent creació i fins i tot avançava que la població tindrà oportunitat de conéixer de prop les mateixes.

“Hem pensat fer unes jornades de portes obertes els dies d’abans perquè la gent puga descobrir com ha quedat el col·legi i farem una gran festa perquè tot el poble, especialment la comunitat educativa del Bracal, s’han guanyat tindre per fi un col·legi en condicions”, concloïa.

Apuntar que l’Ajuntament de Muro té intenció de crear un parc per a joves en el solar que deixen els esmentats barracons i per a això projecta adequar l’espai i fins i tot aprofitar les pistes esportives que tenia el col·legi per a complementar la citada zona d’oci.

Send this to a friend