Els bombers forestals reclamen de nou “estabilitat laboral”

Van mantindre una reunió amb la consellera Gabriela Bravo la setmana passada

Els bombers forestals reclamen de nou “estabilitat laboral”
Reivindicacions dels bombers en la presentació del Pla. | S. G. B.

De manera paral·lela a la presentació del Pla d’Infraestructures del Servei de Bombers i Bomberes Forestals, va tindre lloc a les portes del nou parc d’emergències d’Alcoi una reivindicació per part d’alguns membres de la plantilla de bombers forestals en la qual demanaven “estabilitat laboral”, amb la qual es torna a posar de manifest la problemàtica existent amb la temporalitat que afecta uns 300 treballadors dels 800 que hi ha en la Comunitat Valenciana, segons dades oferides pels treballadors.

Aquesta mateixa petició va ser abordada en una reunió mantinguda amb la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, després de la presentació el citat Pla.

David Corchado, delegat sindical del Sindicat Professional de Policies Locals i Bombers i membre del comité de vaga, ha explicat a aquest periòdic que en aqueixa trobada van sentir “bon acolliment per part de la consellera” qui va escoltar “les nostres reivindicacions”.

Segons Corchado, aquesta reunió ha arribat després de sol·licitar en diverses ocasions una cita amb Bravo: “ens va dir que no s’havia reunit amb nosaltres durant aquest temps perquè el marc legal que hi havia no li permetia fer cap canvi”.

En l’actualitat, recentment ha tirat avant una “llei nova que obri el ventall de possibilitats”.

PRECEDENTS
Corchado relata que aquesta és una problemàtica que “ve de darrere”, concretament, arran de la coneguda com a Llei Montoro, en la qual “van deixar de fer-nos indefinits”, a més de no ser considerats com a personal públic malgrat formar part d’una empresa pública.

Afirma que hi ha treballadors que es troben en “frau de llei”. Comenta que va haver-hi una sentència referent als bombers d’AENA que “va establir jurisprudència” i que consisteix a constar com a “indefinit no fix, la qual cosa et donava qualitat d’indefinit fins que s’amortitze o fins que es convoquen oposicions”, això malgrat “haver passat el mateix procés tots”.

Corchado explica que dels 13 treballadors de la plantilla d’Alcoi, hi ha “3-4 en frau de llei”.

Durant aquests anys, hi ha hagut un canvi d’empresa, pertanyent ara a la SIGSE (Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d’Emergències), i fins i tot negociacions que “estaven avançades” que finalment van quedar en res, segons al·lega David Corchado.

Així mateix, hi ha hagut processos judicials en els quals, una resolució ha atorgat la plaça indefinida a uns certs treballadors i a uns altres no.

Després de tot això, es plantejava que, “treballadors que ja van superar en el seu moment els processos” i van aconseguir la plaça, hagueren de tornar a passar-ho.

Corchado indica que, després de passar a formar part de SIGSE “s’ha solucionat l’adequació salarial a les funcions que fem, perquè actuem en diverses emergències, no sols en incendis forestals”. Argumenta que “en 20 anys no s’havia fet cap adequació”.

En tot aquest procés, i després de reclamar una estabilització dels llocs de treball, a mitjan any passat “ens vam posar en vaga intermitent”, la qual cosa va canviar passats uns mesos a “vaga indefinida”, una cosa amb la qual pretenen continuar “fins que hi haja algun motiu que ens beneficie, el contrari seria rendir-nos”.

En referència a la nova llei esmentada, el delegat sindical assenyala que dona dues opcions als treballadors que estan en aquesta tessitura. D’una banda, es planteja un concurs de mèrits per a aquells que “siguen temporals des d’abans de l’1 de gener de 2016” i d’altra banda, oposicions. “Soluciona en part el problema, encara que no és el que demanàvem”. Afig que “la llei ens dona eines per a estabilitzar el nombre màxim de treballadors”, ja que l’objectiu és que “cap company es quede fora”.

Send this to a friend