Els centres escolars ja estan preparats per a afrontar la “nova normalitat”

El nou curs escolar es presenta ple de mesures per a garantir la màxima presencialitat a les aules

El colegio Salesianos San Vicente Ferrer utilizará la plaza Mossèn Josep.

A tan sols uns dies per a l’inici del curs, els centres educatius d’Alcoi ja tenen totes les mesures de seguretat preparades.
Senyalització i cartells amb normes per les diferents zones, horari d’entrades i eixides, pupitres separats a metre i mig i grups bambolla establits. Normes obligatòries i necessàries per a una volta a classe presencial i segura.

Presencial abans de res
Els  centres educatius tenen un paper fonamental en el desenvolupament de la infància i de la societat en general. Per aquesta raó, la majoria dels directors de les escoles i els instituts veuen fonamental que les classes siguen presencials. Segons el President de la Generalitat, Ximo Puig, ha insistit que hi haja “la màxima presencialitat possible” en els centres escolars perquè, en la seua opinió, “pedagògica, moral i èticament cal fer-ho”.
Per aquesta raó, tota la comunitat escolar treballa perquè les escoles siguen un espai segur i tranquil·litzar a les famílies mitjançant la resolució de dubtes.
Com a exemple, La Salle durà a terme la setmana que ve diferents videoconferències per a reunir-se amb els familiars i informar de totes les mesures. Entre elles la contractació de dos professors més en Primària, un en Secundària, més personal de neteja i monitors en el menjador. A més, han comptat amb les portes que normalment estan tancades per a disposar de més zones d’entrada i eixida. Marc Segura, director d’aquest centre, opina que mentre siga segur apostaran per la *prensencialidad, “és una gestió que s’emportarà dia a dia”.
Així mateix, El Romeral també s’ha adaptat a les mesures, i en el cas del menjador, ha habilitat dues aules i ha instal·lat mampares. La seua directora Marian Juan es mostra alleujada, ja que el centre disposa de diferents portes d’accés, la qual cosa unit amb les franges horàries, “es podran complir amb la distància de seguretat en les eixides i entrades”.

Mesures i responsabilitat
Toni González Picornell, President de l’Associació Autonòmica de directors d’Instituts i Director del Pare *Vitòria, després d’una reunió amb Conselleria valora positivament que els centres puguen realitzar entrades escalonades.
Quant a la realització test, no obligatoris de moment, considera que és un “aspecte interessant” i que és partidari a realitzar més PCR. Per tant, i fins que això siga possible, “les famílies han de prendre la temperatura als seus fills abans d’anar a classe cada dia. Han de ser responsables i no portar a l’escolar a classe davant qualsevol símptoma”, recalca González.
Com a novetat, en la reunió del passat dijous, es va anunciar que hi haurà una persona de referència sanitària per a cadascun dels centres la qual vetlarà pel compliment dels protocols i controlarà l’aparició de possibles brots. “Considerem que el metge d’atenció primària ja té suficient amb el seu treball i davant un contagi ha d’haver-hi una persona encarregada”, argumenta González.
Una vegada iniciat el curs, assegura que posaran solució als problemes que vagen sorgint i s’anirà modificant la normativa segons les necessitats.

Send this to a friend