Els cristians recullen el testimoni en una brillant Entrada

El nou trajecte està tenint bona acollida entre el públic

Els cristians recullen el testimoni
Un ballet ha precedit l’arribada del Capità cristià. RAY MARTÍNEZ

Després de l’espectacular Entrada protagonitzada aquest dissabte per les hosts de la mitja lluna, hui ha arribat el torn del bàndol cristià. Les hosts de la creu estan desplegant tota la seua artilleria pel nou trajecte de les Entrades, que està tenint molt bon acolliment en tant que facilita una major presència de públic.

Aquest diumenge, a més, han pujat les temperatures i el temps torna acompanyar, la qual cosa afavoreix l’arribada de visitants.

Ha obert la desfilada l’Angelet, Claudia Gandia, i ho ha fet a bord d’una carrossa decorada amb els escuts de cada filà. El bàndol cristià està capitanejat enguany per Rafael Vilaplana, representant a la filà Arquers. Destaca el tall guerrer del boato del capità cristià.

L’Angelet ha participat al principi de la desfilada. RAY MARTÍNEZ

El capdavanter de les tropes de la creu ha confiat en el dissenyador alcoià Juan Climent per a confeccionar els trages de la seua capitania i tota la seua família li abrigalla en la desfilada pels carrers de Muro: Catalina, la seua esposa, com a favorita i com rodelles els seus fills, Alexis i Judith. Desfila acompanyat per la marxa cristiana ‘Zaphirus’ que en el seu moment va crear el compositor de Cocentaina Francisco Valor Llorens.

Rafael Vilaplana i la seua dona visten trages dissenyats per Juan Climent. RAY MARTÍNEZ

Per part seua, la filà Mare de Déu és la que ostenta enguany el càrrec de Banderer cristià i la persona encarregada dur a terme aquesta responsabilitat és el jove Óscar Carreño. En aquest cas, ha confiat en el dissenyador de Cocentaina Ernesto Ferrándiz i li acompanyen els amics, els companys de filà i té al seu costat a la seua germana Noelia.

Óscar Carreño també ha pensat en un altre contestà, en aquest cas el compositor Francisco Valor, per a la peça amb la qual desfila en l’Entrada. Es tracta de la marxa cristiana titulada ‘Immortal’.

PROCESSÓ I ALARDO

Recordar, d’altra banda, que aquesta nit, entorn de les 22 hores, començarà la Processó General pels carrers del barri antic. Les Festes acabaran demà amb el Dia de l’Alardo, en el qual destacaran les Ambaixades, els trets d’arcabusseria, la humorística Ambaixada del Tonell del matí protagonitzada per les filaes Llana i Mare de Déu, la retreta, i un sopar de germanor a la nit en la plaça Matzem.

Així es posarà el punt i seguit a uns festejos que, després d’un breu parèntesi, es reprendran a la fi de setmana que ve amb els actes entorn de la Pujà de la Mare de Déu.

Send this to a friend