Els empresaris turístics demanen millors controls i ajudes eficaces

Exigeixen que hi haja sancions, tant a les empreses com a les persones que de manera individual no complisquen amb la normativa

Els empresaris turístics demanen millors controls i ajudes eficaces
Consideren que l’hostaleria pot aportar fórmules que ajuden a gestionar la disminució de contagis | Arxiu

La Junta Directiva de l’associació d’empresaris relacionats amb el turisme d’interior a la província d’Alacant, Turisme Alacant Interior, s’ha reunit per a impulsar accions que eviten el tancament definitiu de molts negocis. “Els establiments d’hostaleria es troben sense activitat en localitats com Alcoi o Castalla i amb dures restriccions d’horari i aforament en la resta de poblacions de la Comunitat Valenciana. A més, són moltes les empreses relacionades que pateixen les conseqüències derivades d’aquesta situació”, expliquen.

Turisme Alacant Interior considera que s’ha de treballar al costat de les administracions sanitàries, turístiques i econòmiques en dos sentits. D’una banda, la prevenció per a evitar contagis que
obliguen a nous tancaments i per un altre, ajudes efectives adaptades a les necessitats reals. Aquestes són, segons els empresaris, “les úniques dues fórmules que permetran unes millors dades en la gestió de la malaltia i el manteniment del sector, clau en l’economia de la província d’Alacant”.

És per això que l’associació empresarial demana que es realitzen més i millors controls en el compliment de les mesures sanitàries vigents. Alacant Interior considera que l’esforç de la major part dels establiments hostalers a l’hora de separar taules i reduir aforaments pot quedar en un treball poc útil i fins i tot en competència deslleial si altres negocis no fan el mateix. A més, facilitaran contagis que després perjudica amb el tancament a tot el sector. Així mateix, exigeixen que hi haja sancions, tant a les empreses com a les persones que de manera individual no complisquen amb la normativa.

Send this to a friend