Els escolars recorden a Martin Luther King en el Dia de la Pau

Més de 250 estudiants han participat en l'acte que s'ha celebrat aquest dilluns en la Glorieta

Els escolars recorden a Martin Luther King
Un representant de cada col·legi ha pujat a l’escenari a expressar el seu propi desig de pau. J. SEMPERE

Aquest dilluns 30 de gener se celebra Dia Escolar de la No Violència i la Pau, dedicat a commemorar en els centres educatius una cultura de no violència i pau coincidint amb l’aniversari de la mort del líder pacifista Mahatma Gandhi. Amb aquest motiu, l’Ajuntament ha organitzat el tradicional acte commemoratiu en la Glorieta, al qual ha acudit una àmplia representació dels col·legis i instituts d’Alcoi.

En aquesta ocasió han participat uns 250 escolars de diferents edats. Primer, els alumnes del cicle formatiu d’Animació Sociocultural de Batoi han preparat jocs populars dirigits als més xicotets. A continuació, diversos alumnes del col·legi Tomás Llácer han donat lectura al manifest reivindicatiu de la jornada en defensa de la tolerància, els drets humans i, en definitiva, de l’entesa entre persones de diferent procedència i maneres de pensar.

Enguany, el Dia de la Pau ha homenatjat la figura de Martin Luther King, algú fonamental en el si del moviment afroamericà pels drets civils. En aquest context, els alumnes de l’Escola Municipal de Belles Arts i els propis escolars participants, han elaborat vistosos i colorits penjants ‘atrapa somnis’, en referència a la frase més identificativa i lema del popular discurs de Luther King ‘I have a dream’ («Tinc un somni»).

L’acte de la Glorieta ha finalitzat amb un ball coreografiat pels estudiants de Batoi al ritme de la coneguda cançó ‘Libertad’, de Nil Moliner. Posteriorment, el saló de Plens de l’Ajuntament d’Alcoi ha acollit l’activitat ‘Una pregunta per la Pau’, que ha comptat amb la participació d’un ponent procedent de l’associació Delás, un centre d’estudis per la pau.

Send this to a friend