Els grups municipals aborden l’inici del nou curs polític

El manteniment, la neteja i l'estat de la ciutat és el principal punt en comú que destaquen els diferents partits de l'oposició

Els grups municipals aborden l'inici del nou curs polític
A dalt, Carlos Pastor i Àlex Cerradelo, i a baix, David Abad i Sergi Rodríguez.

En aquest inici de curs polític, els diferents grups municipals de la corporació de l’Ajuntament d’Alcoi assenyalen els diferents aspectes que consideren més rellevants.

CARLOS PASTOR (PP): “Esperem que siguen capaços d’arribar a acords amb l’oposició”
“Per a aquest inici de curs polític esperem que el PSOE siga conscient dels resultats electorals i abandone la prepotència amb la qual s’ha vingut comportant fins ara”. Així de categòric es mostra el portaveu del Partit Popular, Carlos Pastor, qui confia que els socialistes “siguen capaços d’arribar a acords amb l’oposició, amb el principal partit de l’oposició que és el PP, per a poder facilitar inversions que són tan necessàries per a Alcoi i puguem aconseguir les inversions promeses pel Botànic a la nostra ciutat perquè es facen realitat d’una vegada per sempre”.

D’altra banda, Pastor fa al·lusió als “problemes” que hi ha a la nostra ciutat: “comencem el curs polític amb els mateixos problemes que arrosseguem any rere any. Seguim sense desbloquejar contractes grans com l’aigua o l’autobús per exemple. Acabem de prorrogar aqueixos dos contractes i no avancem en aquest sentit. Esperem que en aquest curs s’acabe la desídia d’aquest govern”.

El portaveu popular també fa al·lusió al fet que “el govern ha d’asseure’s amb l’oposició i els veïns i consensuar un pla realista de conversió en zona de vianants que satisfaça a tothom, i posar-nos a treballar en un pla per al centre històric si no volem que s’afone del tot i siga irrecuperable”.

ÀLEX CERRADELO (Compromís): “Volem que Alcoi siga un referent de les polítiques progressistes que feia el Botànic”
Àlex Cerradelo és el portaveu de Compromís i també el vicealcalde d’Alcoi, després de l’acord de govern aconseguit entre el PSOE i la formació valencianista. Sobre els socialistes, indica que “estan receptius, ens estan ajudant molt amb les regidories que portaven i el traspàs de poders està sent molt cordial”.

“El que volem, i el que ens va fer entrar en el govern és l’impuls a les polítiques progressistes, que nosaltres teníem en el nostre programa. Volem que Alcoi siga un referent de les polítiques progressistes que ja feia el govern de la Generalitat, el Botànic”, apunta.

sobre l’economia, el portaveu de Compromís avança que “ens hem estat reunint amb alguns empresaris i treballant en projectes respecte a la formació dels treballadors. Volem que siga una indústria el més verd possible, que treballem en projectes de productes de proximitat”.

“En el tema de la cultura volem que Alcoi siga un referent cultural del nostre territori, de la llibertat creativa”, explica Cerradelo.

Per a Compromís és fonamental que “Alcoi estiga lliure d’agressions masclistes, que existisca una política transversal en totes les regidories respecte a lluitar contra la violència masclista i la defensa dels drets del col·lectiu *LGTBI”.

DAVID ABAD (Vox): “Critiquem l’estat de conservació de la ciutat, la imatge que té no és l’adequada”
El regidor i portaveu de Vox, David Abad, es mostra ferm en la principal reivindicació del partit que encapçala: “critiquem l’estat de conservació de la ciutat, la imatge que té no és l’adequada per al que és Alcoi. La falta de manteniment i neteja és considerable” i afig que “les inversions, obres i actuacions que s’estan realitzant no donen solució als problemes quotidians”.

“Des de Vox Alcoi pensem que aquests assumptes cal solucionar-los ràpidament. L’any passat ja vam proposar una comissió de grans contractes per a fer un seguiment, millorar-los i perquè les seues actuacions siguen les que realment necessita la ciutat”, remarca.

Abad detalla que “ens preocupa l’estat de les infraestructures. Totes tenen desperfectes i fa falta condicionar-les adequadament, tant les instal·lacions esportives, els parcs, els camins rurals o el mobiliari urbà que també pateix bastant vandalisme, així com l’estat de les voreres o calçades. Tot en general necessita una bona implicació per part del govern local”.

El portaveu de Vox recrimina al citat govern la seua “nefasta gestió. Necessitem un govern local que antepose les necessitats dels alcoians a les ideològiques. Sobre això, des de Vox Alcoi la fiscalització serà constant”.

SERGI RODRÍGUEZ (Guanyar): “El repte és el de tindre la capacitat de condicionar l’acció del govern”
“Per a Guanyar el repte que ens plantegem és el de tindre la capacitat de condicionar l’acció del govern, d’aplicar polítiques de progrés, d’esquerres, i això passa per canviar les prioritats que hi ha hagut en les últimes dècades”. Són les paraules del portaveu de Guanyar, Sergi Rodríguez, qui considera primordial “prioritzar en l’atenció de les necessitats bàsiques: habitatge, treball, sanitat i educació”, i assenyala que “volem ser la veu que escolte els ciutadans, entitats i s’atenguen les seues demandes”, destacant entre elles “el manteniment i la participació real”.

Sobre les citades necessitats, Rodríguez planteja que “el govern prioritze a l’hora d’intervindre en els lloguers de la ciutat” i que s’incentive aquells casos de lloguer social i s’amplie l’IBI a “aquells que tenen habitatges en desús”.

De nou, la protecció de l’aqüífer del Molinar és una de les bases d’acció de Guanyar: “evitar polígons o urbanitzacions que puguen posar en perill l’aqüífer”, igual que la recuperació de serveis públics i plantegen d’altra banda “un pla d’acció municipal per a minimitzar els efectes de les altes temperatures”.

“Tenim un deute pendent amb Isabel-Clara Simó. Hauríem de buscar un projecte de reconeixement”. En l’àmbit cultural assenyala que “Alcoi ha de ser un referent per a contestar i defensar l’atac del govern de la Generalitat a la cultura del País Valencià, a la nostra llengua”.

Pot llegir el text complet en l’edició de El Nostre Ciutat del dissabte 2 de setembre de 2023.

Send this to a friend