Els Moros i Cristians baten rècords d’ocupació i de participació

Tots els tipus d'allotjament van fregar el ple el divendres 19 i el dissabte 20

Els Moros i Cristians baten rècords d'ocupació i de participació
Públic congregat per a veure l’ambaixada de la vesprada d’aquest dilluns. | S. G. B.

Alcoi ha deixat ja arrere les seues festes de Moros i Cristians de 2024 amb xifres molt positives. D’una banda, la participació en les Entrades va arribar enguany a les 16.000 persones, un miler més respecte a l’any passat, amb un cens de festers i festeres que se situa ja en 12.000 persones. Des de l’Ajuntament s’indica que també s’ha aconseguit enguany una xifra rècord en la venda de cadires, amb al voltant de 19.000 localitats, unes 2.000 més que l’any anterior.

Un gran nombre, tant de participants com d’espectadors, van pernoctar també durant aquests dies en establiments turístics de la nostra ciutat, que van aconseguir pràcticament el ple total en totes les categories d’allotjament –hotels, hostals, apartaments turístics i allotjaments rurals– durant els dies 19 i 20 d’abril. El dia 21 d’abril, la meitat d’establiments seguien ocupats al 100%, mentre que la resta es va mantindre en percentatges elevats, oscil·lant entre el 50% i el 90%.

La Tourist Info ha dut a terme 2.219 atencions en total, de les quals 2.130 van ser presencials i altres 89 es van realitzar a través de la resta de mitjans –telèfon, xarxes socials o correu electrònic, entre altres–. Del total de persones ateses, 472 eren residents d’Alcoi, mentre que 1.579 eren de la resta d’Espanya i 168 de l’estranger.

Una altra dada que reflecteix l’augment de visitants és la utilització dels autobusos llançadora habilitats des de les entrades nord i sud de la ciutat fins al Centre. En total, es van registrar 3.130 usuaris, dels quals 871 van utilitzar la llançadora amb eixida i arribada en la Zona Nord i altres 2.259 la llançadora amb eixida i arribada en el Cementeri.

També es va incrementar el nombre de persones usuàries de l’autobús llançadora connectava l’encreuament de El Camí i Sant Mateu amb El Partidor i que va ser utilitzat per 2.202 persones, 171 més que l’any anterior.

En definitiva, segons subratlla la regidor de Turisme, Lorena Zamorano, “les festes de Moros i Cristians d’Alcoi demostren la seua important capacitat d’atracció turística i la seua rellevància com un dels grans motors econòmics de la nostra ciutat. Som una destinació turística cada vegada més atractiu i complet, amb una atenció especialitzada i una bona ofereix hostalera, aspectes que hem de cuidar i explotar”.

Advertisements

Send this to a friend