‘Els Nanos’ fan visible la crítica més mordaç des del Raval

Nombrosos veïns van passar per la barriada per a gaudir d'aquesta festivitat contestana

'Els Nanos’ fan visible la crítica més mordaç des del Raval
El Raval va ser escenari de la festa durant tota la jornada.

Com mana la tradició, el tercer dimecres de Quaresma va ser dia significatiu a Cocentaina en ocasió de la singular Festa dels Nanos que té lloc cada any en bona part aquesta jornada. Nombrosos veïns de la Vila Comtal, i fins i tot de poblacions de la comarca, van acudir el passat 6 de març als emblemàtics carrers del Raval per a ser testimonis en primera persona de les crítiques llançades per aquests curiosos ninots de drap que donen nom a una celebració declarada com a Festa d’Interés Turístic Local.

El ritual es va repetir com en anys anteriors i l’activitat va començar poc després de les huit del matí, amb la plantà dels Nanos en vies o placetes d’aquesta barriada situada als peus de la Serra de Mariola. Una hora després va començar a viure’s un dels moments de major afluència, amb la visita dels alumnes dels centres educatius, els quals van ser obsequiats per l’Ajuntament de la Vila Comtal amb un bon esmorzar en el qual no van faltar productes típics com el xocolate, la ‘coca de llanda’ o els xurros.

També contestans i visitants van començar a visitar els Nanos i descobrir les seues reivindicacions centrades enguany a denunciar la degradació del nucli històric de la Vila Comtal, reclamar major manteniment d’espais comuns, o deixar patent el canvi climàtic després d’un hivern més càlid del normal.

De boca dels protagonistes van sorgir queixes pel funcionament del servei de bus comarcal i l’elevat preu d’articles com l’oli d’oliva, peticions per a animar a la població a implicar-se en la Festa dels Nanos, o felicitacions a la Colla Mal Passet pel seu 25 aniversari. No va faltar enguany la referència a la política local deixant patent amb sarcasme i ironia el pacte de govern subscrit per PSPV i Compromís després de les últimes Eleccions Municipals.

El degoteig de persones pel Raval per a veure els Nanos va ser constant durant tot el dia i la festa va acabar al vespre amb una Dansà, seguida de les exhibicions a càrrec de la Muixeranga Penyeta Blanca. I a les huit de la vesprada, com diuen els cànons d’aquest festeig de meitat Quaresma, van ser retirats els Nanos per a ser guardats en el lloc on descansaran durant tot l’any a l’espera de tornar al Raval el 26 de març de 2025.

> MÉS INFORMACIÓ EN L’EDICIÓ D’AQUEST DISSABTE 9 DE MARÇ DE EL NOSTRE CIUTAT.

Send this to a friend