Els partits fan un balanç positiu de les Europees en clau local

Al marge del resultat, la majoria fa una lectura pragmàtica dels comicis

Els partits fan un balanç positiu de les Europees en clau local
Els socialistes, el diumenge durant l’escrutini, en la seu de l’agrupació local. LUCIO ABAD

Cinc anys després, el PSOE ha tornat ha ser la força més votada a Alcoi en unes eleccions europees. Però encara que guanyador dels comicis només hi ha un, en aquesta ocasió tots els partits, excepte Esquerra Unida (EU), donen per bo el resultat en clau local. Vegem quina valoració fan dels comicis cadascun d’ells.

Del costat dels socialistes, que encara que vencedors amb prop del 40% dels vots han perdut més de dos mil sufragis respecte a 2019, el seu secretari general, Jordi Martínez, considera que aquestes eleccions «reforcen la tendència a l’augment del vot socialista i a l’estancament del PP» i es refereix al lleuger increment d’un punt en relació a les Generals de juliol passat.

Per part seua, Carlos Pastor destaca l’«avanç» del PP en aquestes Europees, creixent en quasi 3.000 suports (+14 punts percentuals), cosa que significa que «ja hem recuperat el vot de Ciutadans». «La labor d’oposició del PP està donant els seus fruits a nivell local», interpreta el líder dels populars alcoians.

El PP va seguir els resultats electorals a la terrassa d’un establiment del Centre. LUCIO ABAD

En el cas de Vox, que trasllada els resultats nacionals i es converteix en el tercer partit més votat a Alcoi, David Abad celebra haver «desbancat a Sumar/Compromís i Podemos, estem contents», reconeix. D’altra banda, valora positivament la irrupció de Se Acabó la Fiesta, que en la seua opinió «ha aglutinat vots de totes les ideologies, sobretot joves».

Respecte a la confluència de Compromís i Sumar, el portaveu de la formació valencianista a Alcoi es congratula que aquesta comunitat puga comptar de nou amb un diputat en el Parlament Europeu, en aquest cas, Vicent Marzà. «Som un partit que ens dediquem exclusivament a defensar a Europa els interessos dels valencians», remarca Àlex Cerradelo.

En l’extrem contrari es troba EU, que s’ha quedat a les portes de comptar amb un eurodiputat, el quart de la llista presentada per Sumar. «Estem decebuts», assumeix Jordi Santonja, coordinador comarcal de la formació, qui d’altra banda es mostra «molt preocupat» pel creixement experimentat en aquests comicis per l’extrema dreta.

Send this to a friend