Els polígons d’aquestes comarques reben 3’1 milions en ajudes

FEDAC mostra la seua satisfacció i valora positivament la col·laboració coordinada amb l'Ajuntament i la Generalitat

Els polígons reben 3’1 milions
A Cotes Baixes la inversió se centra en la renovació integral del clavegueram del carrer G. ARXIU

La Conselleria d’Economia, a través de l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE), ha anuncia una dotació superior a 3 milions d’euros per a la millora dels polígons industrials d’aquestes comarques. En concret, la Generalitat invertirà en 18 àrees industrials pertanyents a huit municipis de l’Alcoià i el Comtat: 2’5 milions d’euros per a la primera i els 600.000 restants al Comtat.

El conseller Rafa Climent ha ressaltat “la decidida aposta de la Conselleria i del *Ivace per les àrees empresarials valencianes, situant-les en el centre de la política industrial i dedicant-los els recursos que es mereixen amb l’objectiu de millorar la seua qualitat, la qual cosa està repercutint positivament en les empreses en elles instal·lades i en la implantació de noves activitats econòmiques”. En el conjunt de la Comunitat Valenciana, l’administració autonòmica ha concedit ajudes per valor de 37,4 milions, la major inversió realitzada fins al moment, segons defensen des del departament d’Economia Sostenible.

Cal recordar que aquesta ordre d’ajudes compta amb una línia pressupostària de dos milions d’euros dirigida a la millora d’àrees industrials dels municipis en risc de despoblació i una altra línia de 35,42 milions d’euros per a la resta de les localitats.

Pel que respecta a aquestes comarques, Alcoi és la població que més quantia rebrà, exactament, 639.747 euros que es destinaran a la millora dels polígons Cotes Altes, Santiago Payá-Sant Benet, La Beniata, Cotes Baixes i El Castellar. Banyeres, per part seua, comptarà amb un pressupost pròxim als 400.000 euros, més de 580.000 en el cas de Castalla, una mica més de 300.000 euros Ibi, i quasi 600.000 tres àrees industrials d’Onil.

Al Comtat, a la capital li ha sigut concedida una subvenció de prop de 200.000 euros per al polígon de Sant Cristòfol, la mateixa quantitat El Pla de Gaianes, i altres 200.000 euros El Pi de Muro.

La Federació d’empreses de l’Alcoià i el Comtat, Fedac, ha eixit a valorar l’import de les ajudes concedit per la Generalitat a aquestes comarques, mostrant-se “satisfeta” per això, com també considera positiva la col·laboració coordinada entre el sector empresarial i les diferents administracions implicades en la seua millora i modernització. Alguna cosa que, segons el president, Natxo Gómez, “repercuteix directament en l’atracció d’empreses i en l’ampliació i consolidació de les actuals”.

Pel que fa a les accions a desenvolupar, principalment tenen a veure amb la reurbanització de rotondes, canvi d’il·luminació a LED, soterrament de xarxa electrònica, reurbanització d’accessos i carrers interiors, retirada de torres d’alta tensió, i en el cas de Cotes Baixes d’Alcoi, la inversió se centra en la renovació integral del clavegueram del carrer G.

Send this to a friend