Els Premis de la Cámara posen en valor l’arrelament industrial d’Alcoi

El president de la Diputació i la consellera coincideixen en la capacitat econòmica de la ciutat

Els Premis de la Cámara posen en valor l'arrelament industrial d'Alcoi
Pérez i Merino van estar entre les autoritats presents en la gala. QUIQUE REIG

Dos de les màximes autoritats polítiques presents en els Premis Cámara de Comerç d’Alcoi 2024, la consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino; i el president de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez, van coincidir en els seus discursos a destacar l’arrelament industrial de la ciutat d’Alcoi.

En el cas de Pérez, va afirmar que la nostra ciutat és la “capital industrial de la província” i també va remarcar la capacitat tant de la nostra ciutat com de la comarca en aquest sentit. Va afegir que “som una terra d’oportunitats. L’empresa, gran o xicoteta, genera i fixa població i genera oportunitats. La indústria està en un moment de transformació, de refundació en tota Europa, en una transició que, o és verda i digital, o no serà” i va concloure al·legant que “per damunt de la sostenibilitat industrial, per sentit comú, està la sostenibilitat econòmica i social”.

Per part seua, la consellera va argumentar que “el paper de la Cámara de Comerç cobra més sentit si es coneix el caràcter d’Alcoi i dels alcoians”. Va comentar que “de manera indissoluble, el terme industrial està relacionat amb l’ADN de la ciutat d’Alcoi. Des dels temps de la industrialització Alcoi ha sigut un referent, un far”. Merino també va fer referència a l’evolució dels sectors industrials conforme a l’avanç social, “passant d’empreses papereres o metal·lúrgiques al tèxtil o els serveis, i en això hi ha un denominador comú, el talent i la resiliència de les persones que hi ha darrere”.

La responsable d’Hisenda, Economia i Administració Pública també va fer al·lusió a l’estratègia que està iniciant la Generalitat en la política econòmica de suport a les empreses, amb la reducció de les “trames burocràtiques” tenint a una administració aliada que agilitze i simplifique els processos perquè “no volem ser un impediment”, i va assegurar que “Alcoi és i serà un centre de referència dins d’aquest ambiciós projecte que tenim i ens mereixem”.

Send this to a friend