Els treballs d’intervenció del CdTi estaran finalitzats enguany

Es preveu que en aquest 2024 també es licite l'equipament perquè puga estar en marxa el pròxim 2025

Els treballs d'intervenció del CdTi estaran finalitzats enguany
Façana de l’edifici que albergarà el CdTi. | MIGUEL PAYÁ

En el marc del projecte de Rodes, una de les zones d’eixes instal·lacions serà el futur Centre de Turisme d’Interior (CdTi), les obres de restauració del qual i adequació de l’edifici en el qual se situarà porten un temps en marxa i es preveu que finalitzen enguany, segons avança l’edil de Turisme, Lorena Zamorano.

“Les obres estan molt avançades i estem fent els tràmits per a l’aprovació del conveni d’enguany. La subvenció està contemplada en els pressupostos de la Generalitat, es tracta d’al voltant de 1’2 milions d’euros. Els treballs acabaran enguany i a partir d’ací, la Generalitat licitarà l’equipament, el mobiliari…En principi tot això també es vol fer enguany perquè el CdTi estiga en marxa l’any que ve”, assenyala la regidora.

Recordar que l’Agència Valenciana de Turisme s’està fent càrrec econòmicament de l’obra.

Zamorano detalla que en el CdTi d’Alcoi, que donarà servei a totes les comarques que ens emboliquen, “hem volgut fer un híbrid” entre el tradicional CdT, més orientat a la gastronomia i l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), que “està més enfocat a l’emprenedoria”.

Comenta que “pensem que serà un revulsiu molt important i amb eixa finalitat estem apostant totes les administracions, que això contribuïsca al fet que millorem i aconseguim que siga una font d’ingressos”.

Encara que aquest espai encara no està disponible, a Alcoi ja està funcionant perquè l’activitat es va implantar fa un temps en el CIP FP Batoi: “hem fet tàndem i hem sigut exemple per a altres llocs, funcionant el CdTi abans de tindre un espai propi”. Per això, Zamorano considera que “hauríem de mantindre-ho” ja que és una forma que aquelles persones que s’estan formant en Batoi en aspectes relacionats amb tot el que té a veure amb el sector turístic, senten que existeix un llaç amb el CdT: “que senten el CdT com la seua casa a nivell de professionalització una vegada que han acabat la seua formació, que senten que el seu món no acaba ací” i que hi ha eixides professionals.

Send this to a friend