En marxa el programa ‘La Maleta Viatgera’

La Maleta Viatgera és un programa per a donar a conéixer a la persona a la qual s'homenatja en la Setmana Modernista

En marxa el programa ‘La Maleta Viatgera’

L’Ajuntament d’Alcoi ha començat la programació de la Setmana Modernista 2024. Com és habitual la primera activitat es duu a terme en els centres educatius en el final del curs anterior a la celebració de la Setmana Modernista, en concret s’està realitzant del 9 al 30 de maig i es titula la Maleta Viatgera.

La Maleta Viatgera és un programa per a donar a conéixer a la persona a la qual s’homenatja en la Setmana Modernista. En concret, en la pròxima edició que ja serà la setena, Alcoi rendirà tribut a Gonzalo Cantó Vilaplana, aquest alcoià nascut en 1859 va ser escriptor, periodista, dramaturg i poeta.

La Regidoria de Turisme ha dissenyat un programa extens perquè els diferents centres educatius puguen conéixer de primera mà la vida de Gonzalo Cantó. A la iniciativa s’han sumat els col·legis Horta Major, Santa Ana, El Romeral, Miguel Hernández i Sant Vicent.

L’activitat es dirigeix a diferents nivells, des d’Infantil (5 anys) fins a 4t de Primària. Un total aproximat de 400 estudiants. Té una duració aproximada d’una hora.

Durant l’activitat l’actor Jordi Carbonell dona vida a Gonzalo Cantó, explica que “per a mi està sent una experiència molt positiva perquè he intentat fer un personatge entranyable, pròxim i familiar. Pròxim en el sentit d’empatitzar amb els xiquets i xiquetes que són molt participatius i això és el que busca Gonzalo Cantó. Estan molt atents, participatius, tenen ganes de jugar i aprendre, igual que Gonzalo Cantó aprén de l’alumnat”.

Carbonell destaca “l’atenció activa, la seua energia i ganes d’aprendre que estan demostrant a través del joc. La qüestió és que es queden en el concepte que és un poeta, periodista, dramaturg, parlem sobre eixos conceptes, els explique qui soc, on vaig viure, on me’n vaig anar. Em presente com un personatge del passat que està en el present i es crea una certa màgia, un cert joc teatral, i acabem amb un joc de paraules, acabe cantant i fent cantar sarsuela, amb les paraules que ells han plasmat en la pissarra. Ells s’ho passen bomba i Gonzalo Cantó, també”.

Per la seua part la regidora de Turisme, Lorena Zamorano afirma que: «La setmana modernista és un esdeveniment anual de divulgació cultural a tots els nivells i disciplines. Però sempre hem pensat que és fonamental arribar als escolars que són el futur, i que han d’aprendre a gaudir la seua ciutat, saber d’on venim, perquè sent com són la generació futura, tinguen l’estima suficient per a les seues arrels, i s’acuren en conservar i divulgar el nostre patrimoni i la nostra història. Fer-ho d’una forma didàctica, amena, divertida i interactiva, que és l’objectiu de la Maleta Viatgera, ajuda molt a aconseguir-ho en un públic tan exigent com són els xiquets.

 

Advertisements

Send this to a friend