En marxa la instal·lació de la passarel·la de Cervantes

L'estructura de 45 metres de llarg ha començat a instal·lar-se aquesta setmana

En marxa la instal·lació de la passarel·la de Cervantes
Estat dels treballs, el divendres.

Aquest dimecres va arribar la passarel·la que ja se situa per davall del pont de María Cristina –el de Cervantes– i que connecta dos trams per als vianants. Es tracta d’una estructura d’una longitud total de 45,78 metres, que ha arribat per trams i en el propi lloc s’han connectat i instal·lat sobre els pilons de la base, situant-se a uns 14 metres sobre el llit del riu Riquer.

Aquest projecte es va extraure dels pressupostos participatius de 2016 i es va incloure posteriorment en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI-Alcoidemà), la qual cosa ha permés que compte amb finançament europeu.

Durant aquest temps els treballs han patit nombrosos contratemps, obligant fins i tot a paralitzar-los. Una de les causes ha sigut les condicions del terreny, que van derivar en un modificat del projecte i el consegüent increment del pressupost, que finalment ha sigut de 336.674 euros.

Aquesta passarel·la contribuirà a establir una connexió per als vianants entre la zona esportiva de Santa Ana, en els voltants de l’antiga Fàbrica del Plà, i l’àmbit entre els ponts de María Cristina i de Cadiseño, àrea urbanitzada pel Ministeri de Medi Ambient.

Des de l’Ajuntament es detalla que aquesta infraestructura es configura mitjançant un traçat el més adaptat possible al terreny, en el marge esquerre del llit, buscant sempre una adequada integració en l’entorn on se situa.

Per a completar aquesta actuació i garantir l’accés per als vianants a la passarel·la, s’ha projectat l’execució d’un vial, que arrancarà en l’actual camí de la Fàbrica de Plà i finalitzarà en l’estrep de la passarel·la. Aquesta intervenció obligarà a modificar el traçat del citat camí per a possibilitar la connexió viària amb la zona esportiva de Cervantes.

L’edil de Transició Ecològica, Teresa Sanjuán, indica que s’està treballant en una activitat per a finals del pròxim mes d’abril que servisca com a acte inaugural d’aquesta infraestructura, quan estiguen també acabats els accessos.

Send this to a friend