‘En memòria’, l’exposició de tres pintors i també amics

L’obra de Vicente Moya, Paco Barrachina i Benigno Andreu estarà exposà fins al 24 de maig

‘En memòria’, l’exposició de tres pintors i també amics
Visitants de l’exposició que es pot veure fins al 24 de maig. | QUIQUE REIG

La Fundación Mutua Levante torna a acostar als pintors locals a la ciutat amb l’exposició ‘En memòria’, una recopilació d’obres que ret homenatge a tres destacats artistes alcoians: Vicente Moya, Paco Barrachina i Benigno Andreu, este últim arrelat a la ciutat. Es tracta d’una mostra que presenta una selecció d’obres de cadascun, on es destaquen les seues diferents visions i etapes, reflectint així les seues vides a través de la pintura.

Estos tres pintors, reconeguts en la dècada dels 80 a Alcoi, no sols van compartir la passió per l’art, sinó també una estreta amistat. Manolo Antolí, comissari de l’exposició, artista i amic dels homenatjats, afirma: “Esta exposició és una magnífica ocasió per a acostar un poc i honrar la memòria de tres grans amics i excel·lents pintors”. Antolí explica el germen inicial de les reunions dels artistes: “En els anys 80 un grup de pintors, i a més amics, decidim reunir-nos una vegada al mes per a prendre un café (al principi al Bar Quintanilla i després al SocAlcoià) i durant quasi quatre dècades, continuem quedant en el Restaurant Lolo. Cadascú era un món propi, però en una cosa sempre coincidíem i ens unia la mateixa passió: la pintura. D’estes reunions van eixir projectes il·lusionants que van poder fer-se realitat i altres que no van arribar a la seua fi”.

Així doncs, l’exposició té un doble propòsit: honrar la memòria dels pintors i transportar als visitants als temps en què estes obres van cobrar vida. La mostra, preparada per amics íntims que coneixien a la perfecció el llegat dels artistes, compta amb una selecció d’obres seleccionades pels familiars de les tres figures.

L’exposició presenta una àmplia varietat d’estils i tècniques, reflectint la diversitat artística de cadascun d’ells. Les obres de Benigno Andreu reflectixen l’expressivitat de l’art viu, capturant l’essència de la vida quotidiana amb colors i traços vius. Es tracta d’obres objectives sense idealitzacions que en el seu moment tenien una altra narrativa, però amb el pas del temps han cobrat un valor històric.

Per part seua, les mostres de Paco Barrachina són una recopilació de les tècniques que el pintor va utilitzar en la seua trajectòria artística: oli, aquarel·la, pastís o llapis en la seua cerca de retratar la figura i la vida familiar. D’altra banda, l’obra de Vicente Molla se centra en el realisme més crític i la cerca de la bellesa idealitzada en mons imaginaris.

L’exposició es podrà visitar en la Fundación Mutua Levante de dilluns a divendres, 8 a 13 hores i de 17 a 20 hores fins al 24 de maig.

Advertisements

Send this to a friend