Es declara un incendi a Benasau causat per una crema descontrolada

Els bombers han aprofitat un mitjà aeri pròxim per a controlar ràpidament les flames

Es declara un incendi a Benasau causat per una crema descontrolada
Imatge del foc facilitada pels bombers.

Aquest matí s’ha declarat un incendi en una zona forestal de Benasau, al Comtat, que segons han informat els Bombers, s’ha produït a conseqüència d’una crema agrícola que s’ha descontrolat i ha passat a la muntanya. El foc s’ha iniciat passades les 8’30 hores i els bombers han aconseguit controlar-lo prop de les 11.

Ara com ara es desconeix l’abast del foc, que ha arrasat una zona d’arbratge. Fins al lloc s’han desplaçat dues dotacions del parc La *Muntanya de Cocentaina i s’ha pogut comptar, a més, amb una avioneta procedent de l’incendi de Tàrbena, la qual cosa ha facilitat el ràpid control de les flames, segons la informació facilitada.

Precisament, i arran d’aquest virulent incendi declarat diumenge passat entre Tàrbena i Xaló (La Marina Baixa) i que ha calcinat fins al moment quasi mil hectàrees, el president de la Generalitat, Carlos Mazón, anunciava aquest dilluns que des d’ahir mateix quedava suspés el període de crema de marges de cultiu o d’eliminació de residus agrícoles o forestals mitjançant l’ús del foc fins al pròxim 15 d’octubre.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ja ha publicat aquesta modificació del Decret 91/2023, pel qual s’avança prop de dos mesos aquesta mesura. Un avançament que ve provocat per les especials condicions de risc d’incendis forestals en la Comunitat Valenciana, sobretot pel notable dèficit de precipitacions i les temperatures inusualment elevades.

Advertisements

Send this to a friend