Es renovarà el paviment i el clavegueram del carrer La Font de Benifallim

Continua pendent la finalització de la rehabilitació del castell

Es renovarà el paviment i el clavegueram del carrer La Font de Benifallim
El paviment del carrer La Font serà renovat seguint l’estètica d’altres del municipi.

Benifallim és un xicotet municipi de l’Alcoià que compta amb poc més d’un centenar d’habitants i a José Carlos Barrachina com a alcalde des de 1991. En aquestes dates hauria d’estar celebrant els seus festejos patronals, en honor a Sant Miquel, però a causa de la pandèmia i les restriccions que imposen les autoritats sanitàries, la programació ha quedat reduïda al mínim.

El que no s’han frenat són els projectes i actuacions encaminades a millorar les condicions de vida dels seus habitants. Una de les més significatives és l’adequació del carrer La Font. Explica el primer edil que es pavimentarà amb llamborda “seguint la línia que s’ha utilitzat ja en altres carrers del municipi”. S’aprofitarà l’actuació, que s’iniciarà en el mes vinent d’octubre per a renovar el clavegueram. Està pressupostada en 65.646 euros i anirà a càrrec dels fons de Diputació . “Com hem fet en altres carrers, se substituiran les canonades i se li donarà una major inclinació perquè no es produïsquen obstruccions en la canalització, alguna cosa que ja s’ha produït en alguna ocasió i que ha requerit la intervenció fa alguns anys”. A més, compte, aquesta deficiència ha suposat l’aparició d’humitats en alguns habitatges que, una vegada concloguen les obres, s’espera que queden resoltes.

Una altra important actuació que s’ha dut a terme en el municipi és la impulsada des de la Diputació Provincial d’Alacant consistent en l’Automatització del sistema de lectura de comptadors d’aigua i instal·lació d’un descalcificador i pressupostat en 41.592,38 euros. Els treballs han finalitzat el mes d’abril. “La instal·lació del descalcificador es feia molt necessari, perquè evitarà problemes en la xarxa, en una zona, com és aquesta, en la qual les aigües tenen molta calç”. De cara al futur i relacionat amb la xarxa d’aigua potable, José Carlos Barrachina, indica que serà necessari escometre obres en la xarxa d’aigües, “per a ‘anellar’ les conduccions”. Del que es tracta és de crear un circuit en aquells trams finals de les canonades, perquè no queden aigües retingudes en determinats punts de la canalització i evita així els problemes que això podria derivar.

Una altra de les obres que el consistori espera poder escometre immediatament és el d’asfaltat de camins que circumden la població. Entre ells, el de la planissa del port o Camí d’Aitana, danyats pel pas del temps i les pluges torrencials. “La previsió és que estiga acabat l’asfaltat abans que acabe novembre”, assenyala el primer edil.

Es renovarà el paviment i el clavegueram del carrer La Font de Benifallim
Imatge del castell que està pendent de noves obres de rehabilitació.

REHABILITACIÓ DEL CASTELL
D’altra banda, Benifallim continua pendent de la finalització de les obres de rehabilitació del seu castell. Una construcció d’origen medieval i datat en el segle XIII. Sobre l’edificació ja s’ha dut a terme una primera fase de les obres, però segons assenyala l’alcalde del municipi, José Carlos Barrachina, “queden pendents altres dues fases, per a la seua completa rehabilitació”. Les obres, afirma, estan projectades, però sense data d’actuació, de moment. De fet “es mantenen al castell les bastides, entre altres coses també per a facilitar l’accés”. La previsió és que, al llarg del pròxim any es puga escometre la segona fase”, assenyala.

Les obres d’actuació arqueològica i consolidació, amb ajudes de la Diputación Provincial, van finalitzar fa temps. L’Ajuntament està ara pendent d’una segona fase que deuria iniciar-se en 2022 i evitar així que es puga produir algun despreniment que pose en perill la fortificació

Send this to a friend