Esquera Unida reclama al plenari que li retire a Trillo la distinció de fill adoptiu de la ciutat

El grup municipal d’EU a l’Ajuntament d’Alcoi ha registrat aquest matí una moció per a la seua inclusió d’urgència a l’ordre del dia del plenari d’aquesta tarda. Segons relata Jordi Tormo, regidor de la formació d’esquerres, “és intolerable que aquest personatge continue ostentant ni un sol segons més el títol de fill adoptiu de la nostra ciutat. La presumpta participació al saqueig de les arques públiques, la compra de silencis i voluntats amb diners negres, la nefasta gestió política amb conseqüències dramàtiques,… fan insuportable aquesta taca al nom d’Alcoi”
Tormo ha explicat que al relat de la moció es posa de manifest el rebuig d’EU des que l’any 2000, Federico Trillo, aleshores president del Congrés dels Diputats, va ser nomenat fill adoptiu de la ciutat d’Alcoi pel plenari de l’Ajuntament: “Les peregrines raons esgrimides en aquell moment van ser la seua participació a les festes de Moros i Cristians. Des d’EU sempre hem considerat que aquest honor concedit al polític conservador suposa una degradació per a la distinció i per a la ciutat”.
Anys després, des de la seua posició de ministre de defensa, “va ser responsable polític d’una ignominiosa gestió pública que va provocar la mort en accident d’aviació de 62 militars. Per això EU va tornar a portar el debat al plenari per tal que li se retirés la distinció. Això va ser l’any 2009 quan es va fer pública la sentència del Yakolev 42 sinistrat a Turquia. Però el PP va tancar files i va rebutjar la proposta amb la seua majoria absoluta”.
Per això, avui mateix EU torna a portar el tema a la casa del poble d’Alcoi i ho fa pel procediment d’urgència. Segons Tormo: “No podem esperar ni un minut més. Segons es fa ressò la premsa, a la instrucció del ‘cas Bàrcenas’ o de presumpte finançament il·legal del PP, la defensa dels militars imputats al cas Yak-42 es va pagar amb diners negres. De la caixa B del PP (que sembla es nodria d’aportacions il·legals d’empreses constructores i contractistes de l’administració) van eixir 51.000 euros que l’actual ambaixador a Londres va destinar a pagar als advocats dels responsables imputats. A més a més, la instrucció del jutge Rus, també posa de manifest que Trillo va rebre 77.413 euros més entre l’agost de 2000 i el desembre de 2001 d’aquesta trama de presumpta corrupció que esquitxa els ciments del PP”.

Send this to a friend