Estudiants del Campus d’Alcoi de la UPV guanyen el repte HackOVID

El grup integrat per Diego Sanchis, Isabel Santonja, Patricia Bazaga i Isabel Ferri ha sigut el millor valorat

Estudiants del Campus d'Alcoi de la UPV guanyen el repte HackOVID
Repte plantejat per l’empresa Hidraqua

Quatre estudiants del Campus d’Alcoi de la UPV han abordat un repte plantejat per l’empresa Hidraqua dins del hackaton HackOVID virtual: Nous reptes post Covid-19. El grup integrat per Diego Sanchis, Isabel Santonja, Patricia Bazaga i Isabel Ferri ha sigut el millor valorat. El repte plantejava crear una aplicació per al registre segur de les operacions de manteniment amb blockchain i un dispositiu mòbil.

La tecnologia ‘blockchain’ està associada, actualment, a les criptomonedas. Segons Ramón Martínez, programador i membre del grup d’investigació sobre Blockchain BAES, indica que “el coneixement i la posada en pràctica de solucions blockchain serà una necessitat tant en administracions públiques com en l’empresa privada i els ciutadans. En pocs anys, no ens fiarem de les aplicacions que no es puguen contrastar en una cadena de blocs igual que hui no confiem a utilitzar pàgines d’internet que no utilitzen protocols segurs de transmissió i certificats digitals per a assegurar que pertanyen a qui diuen pertànyer”.

L’esdeveniment, organitzat per FUNDEUN, es va realitzar gràcies a la col·laboració d’IVACE, Districte Digital Comunitat Valenciana, l’Ajuntament d’Alcoi, la Direcció General d’FP de la Comunitat Valenciana, Interacso, BlockchainFUE, el Club de les Bones Decisions i el Campus d’Alcoi de la UPV.

Send this to a friend