Estudien el format del Mig Any per a aquest 2024

Presentació de càrrecs i concurs seran en setmanes diferents una altra vegada

Estudien el format del Mig Any per a aquest 2024
Imatge d’arxiu del concurs d’Olleta de l’any passat, en Mig Any.

A penes unes setmanes després que es renovara part de la Junta Directiva de l’Associació de Sant Jordi (ASJ), s’està estudiant el format del Mig Any fester d’aquest 2024, ja que l’any passat va haver-hi diversos canvis, tant a separar alguns actes –presentació de càrrecs i concurs d’olleta i entradetes– com en els horaris, optant per començar les entradetes a la vesprada, celebrant-se així el concurs al migdia i no a la vesprada-nit.

El president de l’entitat festera, Paco García, avança que la presentació de càrrecs i el propi Mig Any tornaran a dur-se a terme en setmanes diferents, el primer d’ells el 19 d’octubre, i el segon, el 26 del mateix mes.

La setmana passada va tindre lloc una reunió amb els primers trons: “ha sigut especialment de presentació, donar-los a conéixer les ponències, explicar-los la idea que tenim de fer reunions periòdiques i també per a donar la benvinguda als nous primers trons i majorals”, detalla García.

També s’ha abordat el format o model del Mig Any: “s’ha de concretar el format que tindrà tant el concurs en la Glorieta com les entradetes”, comenta. Aquesta decisió està previst que s’adopte de manera definitiva abans d’agost, concretament, en una nova reunió programada per al 18 de juliol.

Malgrat que encara no s’ha concretat al 100%, Paco García apunta que “estem estudiant que les entradetes comencen a la vesprada, igual que l’any passat”.

En el 2023 el concurs es va traslladar al migdia a proposta de les filaes, la qual cosa va permetre comptar amb més hores d’entradetes i va tractar de revertir les argumentades queixes d’anys anteriors pels inflats retards que es produïen i que va arribar a impedir que algunes filaes desfilaren.

Send this to a friend