Èxit de la gimcana d’animació lectora d’alumnes del CIP FP Batoi

La biblioteca de la Uixola i la Casa de Cultura han acollit les activitats

Éxito de la gincana de animación lectora de alumnos del CIP FP Batoi
Alumnos que participaron en la actividad.

L’alumnat de 1r d’Animació Sociocultural i Turística (TASOCT) del CIP FP Batoi, ha dut a terme amb èxit dues activitats d’animació lectora en algunes de les biblioteques de la ciutat d’Alcoi. La primera d’elles, i sota el títol ‘Wally entre Contes’ ha tingut lloc a la biblioteca de la Uixola. En ella, l’alumnat de tercer curs del CEIP El Romeral ha pogut gaudir de diverses activitats de promoció de la lectura centrades en el famós personatge ‘Wally’, els qui havien de trobar algunes de les pertinences d’aquest, amagades en diferents contes. Així, per exemple, els xiquets i xiquetes han participat de tallers com ara: descobrir paraules ocultes acompanyats de Gerónimo Stilton i els seus amics, convertir-se en entrenadors/as Pokémon, respondre adequadament a un ‘pasapalabra’ amb temàtica Disney, explotar globus per a trobar un text desordenat del Diari de Greg, convertir-se en alguns dels personatges de Futbolísimos, i descobrir endevinalles sobre el cos humà.

Posteriorment, la segona proposta de l’alumnat que actualment està cursant 1r TASOCT, ha sigut a la Biblioteca Municipal Mario Silvestre, popularment coneguda com la Casa de la Cultura. En ella, i sota el títol ‘El banc de la Literatura’, l’alumnat de 1r curs de l’ESO de l’IES Andreu Sempere, ha pogut gaudir de diferents activitats d’animació lectora, centrades en els diversos gèneres literaris, a més de tindre el privilegi de poder accedir a l’arxiu municipal, així com a les diferents estades de la Casa de la Cultura. Algunes de les activitats dutes a terme han sigut: un duel de diccionaris centrat en la mitologia, elaboració d’un guió original d’una pel·lícula muda, convertir-se en trobadors i en periodistes locals, així com en dissenyadors i dissenyadores gràfiques de còmics.

Un treball en el qual l’alumnat del CIP FP Batoi ha posat tot de si i en el qual la recompensa a aquest esforç ha sigut la satisfacció les persones participants, així com dels recursos públics municipals implicats.

Send this to a friend