Extrauen 1.300 quilos de residus en la neteja popular

35 voluntaris de totes les edats van participar a la neteja popular que sota la iniciativa Mans al riu! va tindre lloc a Alcoi el dissabte. En concret, es va actuar al barranquet que queda als peus de l’ombria de Sant Antoni, entre l’anomenada caseta del Fuster i la Venta Saltera, just al costat de l’esplanada del poliesportiu Francisco Laporta i la pista Cola-Cao. Segons el regidor de Medi Ambient Jordi Tormo, “es va seleccionar aquesta zona per ser un espai pròxim a la Via Verda i al Parc Natural de la Font Roja que durant alguns anys es va convertir en un abocador incontrolat de deixalles com ho demostren els residus que s’han extret”.

Els voluntaris participants van extraure 1.300 quilos de residus del barranc, destacant més de 100 pneumàtics i unes 200 botelles de vidre, així com cadires de plàstic, el xassís d’una moto o bigues de fusta i metall. El dispositiu es va constituir per 5 vehicles, un container i alguns contenidors. És necessari destacar que l’Agrupació ACIF va instal•lar dues “tirolines” amb les que es van extraure els més de 100 pneumàtics del fons del barranc.

Segons Jordi Tormo, “l’activitat ha estat molt positiva. Tot i que l’existència d’abocadors com aquest ens demostra que encara hi ha una tasca molt important per a fer en matèria de conscienciació col•lectiva per evitar aquestes actuacions incíviques, l’adhesió dels 35 voluntaris demostra també com d’important és la pròpia ciutadania en el processos de defensa del nostre patrimoni més valuós com és la natura i ens demostra també l’existència una ciutadania i d’entitats que des de la base volen continuar participant activament en la defensa i protecció del medi”.

La iniciativa Mans al riu! també s’ha desenvolupat en els municipis d’Alcàsser, Canals, Quart de Poblet, Ribarroja del Turia, Paterna, Vila-real, Alboraia, Enguídanos, Olba, Villalonga, Chulilla, Betxí i Sueca.

Send this to a friend