Festes a Bocairent amb molta dansa, tradició religiosa i cultura

El poble ja ha començat amb les nits de dansetes i es prepara per a les següents setmanes

Festes a Bocairent amb molta dansa, tradició religiosa i cultura
Tercera nit de les tradicionals dansetes. | AJUNTAMENT DE BOCAIRENT

Després d’un mes de juliol amb xicotets esdeveniments ací i allà, Bocairent dona pas per fi al mes d’agost on les seues festes majors i més importants tenen lloc. Les tradicionals celebracions del poble destaquen per la importància i la presència de les danses tradicionals i el culte a Sant Agustí. Xavier Molina, alcalde de la localitat, ressalta la importància de posar en valor les festes, ja que “després del parèntesi provocat pel covid, tenim una programació completa amb la qual tornar a viure la festa en plenitud i al carrer”.

SANT AGUSTÍ SOLIDARI
Les festes mantindran els seus actes fonamentals com altres anys, com la Cavalcada del dilluns 22 d’agost o les cinc nits de dansetes i danses que la precedeixen, a més del dia dedicat a Sant Agustí. Al seu torn, alguns actes que van nàixer per la situació de la covid es mantindran, com la iniciativa de ‘Sant Agustí Solidari’. La proposta va ser posada en marxa l’any passat per a recollir aliments i productes de primera necessitat al poble i que són entregats a Creu Roja. “Aquesta iniciativa es va fer en el seu moment per a mantindre la festa viva i com va tindre bona resposta s’ha mantingut enguany”, comenta Molina.

Els ciutadans de Bocairent han sigut pacients i per això hi ha una gran expectació per a eixir als carrers a gaudir novament i en família d’una programació cuidada per a no deixar a ningú indiferent. No obstant això, a Bocairent són conscients que encara s’ha de ser prudents a causa del covid. “Tenim l’obligació de viure tots i totes amb intensitat les festes, però també de no oblidar d’on venim i així actuar amb responsabilitat i prudència”, indica Molina, assegurant que es mantindran les mesures necessàries encara que la situació s’haja calmat per a evitar qualsevol tipus d’incident relacionat amb el virus.

Festes a Bocairent amb molta dansa, tradició religiosa i cultura

Send this to a friend