Finalitza la restauració de la torre-portal de Cocentaina

La inauguració oficial està prevista per a aquest dissabte 2 de desembre

Finalitza la restauració de la torre-portal de Cocentaina
S’ha instal·lat una passarel·la metàl·lica, informació turística i il·luminació LED.

Les obres de consolidació i posada en valor de la Torre-Portal de Cocentaina van finalitzar la setmana passada amb la col·locació dels panells metàl·lics que tanquen tot el conjunt i amb la instal·lació d’una passarel·la central i en altura, que ofereix una vista panoràmica de la ciutat i una visió completa del monument.

Aquest projecte, que sorgeix com a proposta dels Pressupostos Participatius, està inclòs en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI-Alcoidemà). Ha suposat una inversió de 145.960 euros, cofinançada a través dels Fons FEDER de la Unió Europea.

La intervenció ha contribuït a condicionar tota la zona i a consolidar les plataformes, murs de contenció i tancaments d’aquest conjunt patrimonial. També s’ha intervingut en els murs històrics, restes de muralla i en la barbacana del segle XIII. Finalment, s’ha millorat tota la fusteria i la serralleria. En una última fase, s’ha procedit a il·luminar el conjunt i a instal·lar panells explicatius amb codi lingüístic adaptat i escrits en valencià, castellà i anglés.

L’entrada al monument es realitzarà a través d’una passarel·la instal·lada en una posició central i a un nivell d’altura intermedi. Això oferirà una visió completa de la fortificació de 1809, una interpretació del conjunt d’elements patrimonials i una visió panoràmica del llit del riu Riquer, que complementarà les explicacions sobre la formació de la ciutat i la seua personal relació amb els rius que esculpeixen el territori alcoià. A més, s’ha instal·lat un paviment que diferenciarà la muralla medieval de la fortificació de 1809.

Segons destaca el regidor de Patrimoni, Ignacio Trelis, “amb la recuperació d’aquest important vestigi, oferim al visitant informació molt valuosa sobre l’origen de la vila i sobre com van anar evolucionant els seus límits. Però a més, contribuïm a regenerar l’entorn urbà, atraure visitants i generar un flux de persones entorn d’aquesta zona, pròxima a més a altres elements socioculturals com el Museu Arqueològic, el Museu de la Festa o el Museu de Nadal”.

La inauguració oficial de la Torre-Portal de Cocentaina està prevista dissabte que ve 2 de desembre a les 11 hores i comptarà, entre altres coses, amb una recreació històrica teatralitzada.

Send this to a friend