Francés defensa la construcció de més de 200 nous habitatges en el Centre

En l'últim Ple es van repassar les actuacions previstes per a la rehabilitació del barri

Francés defensa la construcció
Infografia del projecte de reconstrucció del Partidor.

L’alcalde Toni Francés es va comprometre durant el ple de principis de juliol a estudiar l’elaboració d’un pla de rehabilitació integral per al centre històric d’Alcoi. La proposta es va verbalitzar a conseqüència d’un prec presentat per la plataforma ciutadana Guanyar Alcoi, i amb el qual requerien a l’equip de govern l’inici dels tràmits necessaris per al projecte. Francés va acceptar el prec no sense abans al·ludir als “problemes” que suposen per al Centre l’abundància de solars buits, la propietat dels quals es reparteix entre fons voltor, constructores que no impulsen la creació de nou habitatge, empreses que han fet fallida, o fins i tot hereus als quals resulta fart difícil localitzar.

Més enllà d’aquest prec, el regidor de Guanyar Alcoi Pablo González va formular al govern altres dues qüestions en matèria d’habitatge per al centre. En primer lloc, referent al projecte de rehabilitació de les façanes del barri de La Sang (acordat en el plenari de febrer d’enguany), al que Francés va respondre que l’únic acord del consistori amb el veïnat resideix en l’elaboració d’un estudi de possibles solucions per a la consolidació de les citades façanes, el qual “es troba encarregat”.

L’altra petició va fer referència a l’absència de projectes de rehabilitació d’habitatge per al centre històric dins dels Projectes Estratègics de Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE). En aquest apartat, el primer edil va al·ludir als projectes que ja estan en marxa per a millorar els habitatges del centre, com els aproximadament 12 milions “aprovats i damunt de la taula” en concepte del programa ARRU que afectaran uns 215 habitatges, així com les línies de rehabilitació dins del programa *EDUSI, o el projecte pilot que podrà en marxa la Generalitat a la nostra ciutat per a construir 12 residències ecoeficients.

“Hem d’executar aquests projectes abans de sol·licitar més ajudes”, va reconéixer Francés, qui va afegir que hi ha altres barris “que mereixen l’oportunitat de millorar les seues condicions de *habitabilitat”, com són les zones de la Font Dolça, Escultor Ridaura-Pare Poveda, i Joan XXIII, les quals si que figuren en la llista de projectes susceptibles de rebre finançament europeu.

Send this to a friend